Jay and Silent Bob Reboot: Pokračování dvojice huličů je na cestě

Jay and Silent Bob Reboot: Pokračování dvojice huličů je na cestě | Fandíme filmu
Jay a Tichý Bob vrátí úder. Znovu.

Jay a Tichý Bob jsou už dávno kultovní postavy. Poprvé jsme se s dvojkou huličů trávy z New Jersey setkali v Clerks, prvním celovečeráku Kevina Smithe, kde roli mlčenlivého Boba hraje sám režisér a jeho hovornějšího kámoše Jaye ztvárnil Jason Mewes. Obě postavy se objevovaly ve vedlejších rolích ve všech Smithových následujících filmech, které se odehrávaly v Jersey, ale v roce 2001 už byli pány vlastního příběhu. V komedii Jay a mlčenlivý Bob vrací úder se legrační dvojka domákne, že jsou nevědomky předlohami ne zrovna oblíbených komiksových postav a za pár dnů se navíc chystá jejich zfilmování. Následuje proto cesta z jejich domoviny do Hollywoodu, kde se pokusí natáčení filmu překazit, ale to se neobejde bez naprosto bláznivých situací, včetně krádeže orangutana. Ve vedlejších a cameo rolích sekunduje celá řada známých tváří, od Bena Afflecka, Matta Damona přes Carrie Fisher, Shannon Doherty, až po Willa Ferrella a Marka Hamilla. Film je navíc nabitý popkulturními odkazy.

Smith se v posledních letech tak trochu pustil do hororových vod, ze kterých vyšly nepříliš úspěšné kousky Red State, Mroží muž a Yoga Hosers. Natočil dva díly seriálového Flashe a Supergirl a dlouho nám slibuje Clerks III a MallBrats. Jenomže u třetích Mužů za pultem dal někdo z herců zpátečku a pokračování Flákačů se mezitím proměnilo v televizní seriál, jenž žádnou televizi moc nezajímá. Takže se obou značek hned tak nedočkáme.  

Místo toho všeho režisér natočí pokračování Jaye a Tichého Boba, které ponese název Jay and Silent Bob Reboot. Pojem „reboot“ odkazuje k fiktivnímu filmu Bluntman a Chronic, což jsou právě ony komiksové postavy, založené na obou hlavních představitelích. Těm se myšlenka restartu samozřejmě nelíbí a tak další cesta do Hollywoodu na sebe nenechá dlouho čekat. Smith sdílel na osobním Facebooku fotku prvního nástřelu scénáře a doufá, že se kamery roztočí v létě. 

Zdroj: Kevin Smith Facebook

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest