Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci

Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Alespoň část světa X-Menů ustanoví úplně nový přístup ke kontinuitě a vývoji postav.

O tom, jak bude nebo nebude navazovat na ostatní X-Meny, se mluví ve spojitosti s Loganem. Aktuální je tohle téma ale také u Deadpoola. Scenárista Paul Wernick k tomu řekl, že Deadpool sice je součástí širšího světa X-Menů, ale svým způsobem není. S okolním světem sice do kontaktu přichází, ale odehrává se v současnosti. Není zasazený někam do minulého století (hlavní dějová linka X-Menů naposledy navštívila 80. léta) nebo do budoucnosti (tam se odehrává Logan). Jeho příběhy se odehrávají teď a tady. Z toho, co se děje v ostatních x-menovských sériích, si bude Deadpool tak akorát dělat legraci, aniž by se musel řídit nějakými pravidly, která ty série mají. Z těch pravidel si bude tak akorát dělat srandu a bude je nadále porušovat, tak jako je porušoval doposud. Dál bude vědět, že je filmovou postavou, dál bude mluvil s diváky a z nějaké kontinuity si bude tak maximálně dělat legraci, místo toho, aby se jí podřizoval.

Kolega Rhett Reese pak navázal dál. Jednotlivé komiksové světy mají vlastní atmosféru. Filmy v Marvel Cinematic Universe mají atmosféru, kterou nastolil první Iron Man. DC filmy jsou temné a drsné. X-Meni jsou někde uprostřed. A scenárista doufá, že do budoucna budou x-menovské filmy ještě víc definované právě svým pojetím, místo toho, aby jejich podobu určovaly složité časové linie a předchozí osudy postav. Filmy jako Deadpool 2 a X-Force budou konzistentní v tom, že budou tak trochu pitomé, ale zároveň odvážné, avantgardní a vždycky pro dospělé publikum. Filmaři při tom chtějí dál budovat svět takovým způsobem, kdy na prvním místě bude vždy každý individuální film, který se bude soustředit hlavně sám na sebe a nebude se příliš zaobírat nějakými celosvětovými katastrofami a navazujícími příběhy.

Což možná není vůbec špatný přístup, co myslíte? Těsně provázané světy už divákům nabízí komiksová konkurence, a X-Meni s kontinuitou stejně vždycky měli tak akorát potíže. Deadpoolovi nijak neuškodilo, že příliš neřešil co bylo před ním nebo po něm a vše nasvědčuje tomu, že stejné mantry se drží i chystaný Logan. Takže jestli máme dostat sérii filmů, které ty ostatní nebudou vyloženě popírat, ale také se jim nebudou nijak zvlášť podřizovat, tak proč ne. Mohlo by to fungovat.

Zdroj: THR

Deadpool

12.02.2016 | USA, Kanada
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Romantický
Info o filmu

Galerie: 8

Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu Deadpool si z kontinuity bude tak akorát dělat legraci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest