Box Office: Psi a zombíci

Box Office: Psi a zombíci | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Oscarové nominace a úkaz zvaný Rozpolcený zastavily cestu všem novinkám.

Žádná ze tří novinek tohoto víkendu nedokázala sundat z prvního místa Rozpolceného. Nejblíže se asi přiblížilo Psí poslání. Filmu podráží nohy negativní publicita, ale také slabé recenze. Film je podle kritiků hodně vyděračské uplakané povídání pro pejskaře. Pokud ale 22milionový film s Dennisem Quaidem a špatnou publicitou otevře v roce 2017 s 18 miliony, nedá se říct nic jiného než slušná práce.

Druhý kousek je Resident Evil: Poslední kapitola. Film se hraje jako Underworld starý pár týdnů, tedy jako série, která drží hereckou kariéru manželky hlavního producenta/režiséra. Obě dlouhotrvající série byly zvyklé na premiéry nad 20 milionů, teď se musí spokojit se skoro polovinou. RE: Poslední kapitola startuje v Americe se 13,8 miliony dolary. Všichni ale asi víte, že Resident Evil není franšíza, která vydělává v USA, a proto zdůrazňujeme, že celosvětový box office dělá už 78 milionů. Při rozpočtu 40 milionů a vidinou toho, že to celou patnáct let trvající sérii brzy posune k miliardě, se musí znovu říct: "Šlušná práce."

Zlato je poté posledním větším filmem víkendu a po Zakladateli druhým filmem, který doplatil na letošní oscarovou strategii Weinsteinů. Ti dlouhodobě prosazují Liona, což se vyplatilo s několika nominacemi včetně nejlepšího filmu, ale na úkor například Zlata s Matthewem McConaugheyem. Film ale dobrý stejně moc není, s výjimkou McConaugheyho tradičně oddaného hereckého výkonu. Z 2000 kin jen 3,4 miliony a jeden z nejhorších širších otvíráků hercovy kariéry. 

Vítězem víkendu je znovu Rozpolcený od M. Night Shyamalana. Novináři si zvykají znovu psát režisérovo jméno a producenti určitě hledají Nightovo ztracené vizitky, protože film má neuvěřitelný 34% propad a končí s 26 miliony dolary. Tedy tržbu, jaká se očekávala během debutem minulého víkendu. Šuškanda se šíří rychle hlavně díky určitým příběhovým prvkům závěru a film tak může sedět na 78 milionech. Možná padnou konečné tržby Posledního vládce větru, Vesnice a Vyvoleného. Pro Blumhouse to bude nejlepší domácí film studia, protože v cestě stojí jen 107 milionů Paranormal Activity z roku 2009. Uvidíme, jestli se bude úspěch kopírovat i ve světě. Zatím je globálně utrženo 101 milionů.

Oscarové nominace a nově přidaná kina pomáhají bohužel jen dvěma velkým hráčům. Skrytá čísla spadla o 11 % a se 14 miliony jsou na 104 milionech. Pro Fox to možná bude druhý největší film jejich minulého roku po Deadpoolovi. La La Land dostal tisíc kin navíc a je tu tak nárůst diváků o 40 % s tržbami okolo 12 milionů. Celosvětově jsme na 223 milionech při skromném rozpočtu 40 mega.

xXx: Návrat Xandera Cage je určitě zábavný film, ale rozhodně žádný oscarový kandidát. Bohužel se v druhém týdnu nestává akční alternativou k muzikálům ani dramatům o vesmírných programech. Jenom 8 milionů tento víkend s 33 mega z Ameriky za 10 dní nevypadá nijak nadějně pro ty, kteří by chtěli Vina Diesela vidět jinde než primárně za volantem. Celosvětově zatím 89.

Zakladatel si i přes výše zmíněné Weinsteinovské čachry na sebe vydělá. Film o nejvýraznějším člověku řetězce McDonald's je s 2,6 miliony na 7,4 mega po deseti dnech. Stejný je i rozpočet filmu. Lion a jeho čerstvé nominace zařídily filmu 2,4 miliony (+35 %) a celkovou dvacítku z Ameriky. Místu u moře se dařilo ještě lépe s 2 miliony, což je nárůst o 115 % oproti minulému víkendu a znamená celkových 41,5 milionů z Ameriky.

Příští víkend nás čekají Kruhy, The Space Between Us a limitovaně Journey to the West: The Demons Strike Back, které právě v Číně vytřískalo rekordní otvírák ve výši 52,5 milionů za pátek a se sobotou poté 80 mega. Nejlepší otvírák domácího filmu, ale obecně jinak drží prvenství Rychle a zběsile 7 s 68 miliony při premiérovém dni.

Zdroj: Forbes

Psí poslání

27.01.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Psi a zombíci | Fandíme filmu Box Office: Psi a zombíci | Fandíme filmu Box Office: Psi a zombíci | Fandíme filmu Box Office: Psi a zombíci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest