Box Office: Odhalujeme Skrytá čísla tohoto víkendu

Box Office: Odhalujeme Skrytá čísla tohoto víkendu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Oscarovky válí, na další Underworld se chodí z povinnosti a Rogue One v Číně trpí a Donnie Yen s ním.

Zimní bouře Helena zablokovala filmový průmysl na celém východním pobřeží USA, a tak není divu, že propady jsou tento víkend o trochu drsnější. Pověst to trochu pošramotilo Rogue One. Film má v tomhle víkendu 22 milionů a přistává tak na 477 milionech. Ale půl miliarda z Ameriky stejně bude. Další malou trhlinkou na celosvětově parádní jízdě není jen trochu silnější propad v Americe, ale i nuzný start v Číně. Ještě horší než Epizoda VII, jenom 30,6 milionů, a to jsou ve filmu Donnie Yen a Jiang Wen. Rogue One se v říši středu hraje úplně stejně jako Star Trek. Hm! Číňané americké vesmírné série asi moc neřeší, každopádně i tak jsme už na 914 milionech a miliarda bude. Dalších 150 mega na shození CA: Občanské války z pozice nejúspěšnějšího filmu uvedeného v roce 2014 ale asi už ne.

Ještě v pátek si Rogue One podaly, nakonec je to ale druhé místo kasovního žebříčku pro Skrytá čísla. Rozšíření do tisícovky kin neudělalo žhavému Oscarovému kandidátovi žádné problémy a film končí s 21,8 miliony dolary. Mohla by z toho být krásná Oscarová jízda až do samotného předávání, která zajistí Skrytým číslům možná víc než 100 milionů z Ameriky. Právě kasovní úspěch je ale možná důležitější než nominace nebo sošky. Jen ať investoři vidí, že je o filmy podobného rázu zájem. Často na to zapomínají. Úhrnně už to dělá 24 milionů.

Úplnou novinkou víkendu je Underworld: Krvavé války, který není ani tak prvním letošním blockbusterem jako takovým tím typickým novoročním tuctovým hororem. Tržby podle toho taky vypadají - 13 milionů dolarů. Z Ameriky čekejte maximálně třicítku, na druhou stranu jde o další úspěšný "zámořský seriál", který běží v mezinárodních kinech už od listopadu a má nějakých 42 milionů. To je skoro stejná suma jakou stihly předchozí díly za celé své nasazení. Pokud budou Underworldy pořád laciné a diváci chtějí vidět "zase další", tak není problém je dodávat.

Pořád těžko se prodává Volání netvora, které nově už z tisícovky kin dalo jen 2 miliony. Všichni vědí, že u snímku budou brečet. Několikrát. Asi proto se tak otálí, možná až na nějaké domácí půjčení, kde se nemusí nikdo za slzy stydět. Alespoň má film s pomocí Španělska nějakých 31 milionů ve zbytku světa. Ale to už dávno víte.

Animák Zpívej vypadá, že se stane nejúspěšnějším filmem, který nikdy nekraloval kasovnímu žebříčku. Tento víkend je třetí s 19,5 miliony. Celosvětově na 357 milionech. La La Land dostal už přes tisíc kin a činil se s 10 miliony. Zlaté Glóby určitě ještě pomůžou a Lionsgate možná najde v tomhle muzikálu svůj nejúspěšnější film roku 2016. Potřebují na to porazit  svoji Halloweenskou Madeu, která sedí na 73 milionech. Gosling a Stone jsou teprve na padesátce (celosvětově 85). Pasažéři pořád nic moc. Aktuálně 8 milionů, 80 mega z Ameriky a 185 milionů celosvětově. Tento pátek se startuje v Číně a je opravdu už načase začít přidávat větší částky, aby film v účetních knihách nějak vypadal. 

Příští víkend nás čeká velký nátřesk, až známé limitované kousky půjdou do širokého nasazení. První bude Scorseseho Silence, které má zatím 862 000 dolarů. Skoro stejně má i Patriot's Day s Markem Wahlbergem o bostonském atentátu. A úplný opak je poté Affleckovo Pod rouškou noci se 169 000 dolary za celou limitovanou jízdu. Pro Bena to bylo pár mizerných víkendu, ale nedivil bych se, kdyby příští víkend kraloval širokému nasazení právě on.

Zdroj: Forbes

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Odhalujeme Skrytá čísla tohoto víkendu | Fandíme filmu Box Office: Odhalujeme Skrytá čísla tohoto víkendu | Fandíme filmu Box Office: Odhalujeme Skrytá čísla tohoto víkendu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest