Box Office: Pasažéři ani Assassíni nejsou vánoční volbou

Box Office: Pasažéři ani Assassíni nejsou vánoční volbou | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Rogue One šlohl půlku diváků, animák Zpívej zbytek. AKTUALIZOVÁNO - Rogue One jde přes půl miliardy.

AKTUALIZACE: Spolu s končícími svátky jsou tu přesnější data. Během šestidenních svátků nakonec Rogue One: Star Wars Story v USA nastřádal 128 milionů. celkem už má v zámoří 318 milionů a celosvětově 555 milionů. Zpívej je už celosvětově na 93 milionech, Pasažéři zatím utržili 30 milionů, Proč právě on už dohromady skoro 19 milionů a pátým nejnavštěvovanějším filmem posledních dní byl Assassin's Creed, který pro tuhle chvíli utržil  necelých 37 milionů celosvětově. Mimo USA si velice dobře vede krom Hvězdných válek především Velká čínská zeď, která jen v Číně zatím utržila už přes 120 milionů.

Původní článek 25.12.: Šťastné a veselé! Jak jste ale z našeho kasovního přehledu zvyklí, nebudou tak úplně veselé pro každého. Začít můžeme třeba u romantické sci-fi Pasažéři. Scénář, který jsem osobně četl snad už před pěti lety, konečně našel tvůrce, co jej dovedli do zdárného konce. Režijně to sice není úplně ono, ale film má dva obrovské trumfy, které se jmenují Chris Pratt a Jennifer Lawrence. A tihle dva by měli doufat, že jsou populární i mezinárodně, protože 11,8 milionů coby debut není pro film, který z nějakého důvodu stojí 110 mega, žádný zázrak. Při rozpočtu 60 milionů bychom se opravdu bavili jinak, ale Vánoce jsou pořád nevyzpytatelná sezóna, která dokáže někde dávat dost a jinde zase dost brát, takže tady to opravdu může jít dvěma směry. Realistický odhad je maximálně stovka z Ameriky a ostatní nechť je na bedrech zbytku světa. 

Druhý průšvih je Assassin's Creed, který startuje s 11 miliony dolary. Creed i Pasažéři můžou jít shodně cestou Mužů, kteří nenávidí ženy. Netradičního vánočního filmu, který schytal svátky také na víkend, ale prorazil. Uvidíme příští víkend, jak se to všechno srovná vůči rozpočtu, který je i v tomto případě přes 100 milionů. 

Limitovaně se alespoň daří Patriot's Day o útoku při maratonu v Bostonu. Ze sedmi kin je 147 000 dolarů slušná částka. Film půjde do širšího nasazení druhý lednový víkend. Stejně široce půjde v lednu i Silence od Scorseseho, tady zatím pokukuje 125 000 dolarů za víkend. Volání netvora: Příběh života je na 32 000 dolarech. Ve světě ale na 30 milionech, z toho 27 mega jen ve Španělsku. 

Rogue One může očekávat 72 milionů a během svátků bez problémů překročí 300 mega z Ameriky, a to o nějakých 31 milionů. Poloviční propad není samozřejmě tak přívětivý jako zhruba  35% úbytek diváků, jako měla Epizoda VII, ale i tak jde o film, který konkurenci hodně zatápí a ostatním novinkám, jak jste viděli, zkazil vánoční atmsoféru. Celosvětově podle Box Office Mojo zatím 442 milionů, ale během svátků se moc nepracuje, a tak jsou odhady prozatím dost nepřesné a hovoří se i o půl miliardy.

Posledním výrazným kouskem víkendu byl animák Zpívej od nového animákového vyzyvatele Illumination. Studio tento rok zabodovalo především Tajným životem mazlíčků, filmem, který nebude touhle hudební novinkou překonán, každopádně i start okolo 33 milionů dolarů ukazuje, že Illumination netočí šťastné náhody. Navíc se velké věci čekají v zahraničí, kde to zřejmě bude nátřesk. Šuškanda je veskrze pozitivní, recenze také, takže velká čísla ani nebyla potřeba. Celosvětově je utrženo už 50 milionů.

Příští Box Office už v roce 2017, tak rychle ještě zajděte do kina, ať se nám ta čísla příští rok nepletou. A čtěte nás dál, protože se v té další padesátce víkendů budeme zase věnovat nejenom TOP 10, ale i limitovaným a porůznu ukrytým kouskům, na které by se nemělo zapomínat a bez kterých by to nebylo ono. 

Zdroje: Deadline, The Wrap, Forbes

Pasažéři

21.12.2016 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Romantický
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Pasažéři ani Assassíni nejsou vánoční volbou | Fandíme filmu Box Office: Pasažéři ani Assassíni nejsou vánoční volbou | Fandíme filmu Box Office: Pasažéři ani Assassíni nejsou vánoční volbou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest