Box Office: Rogue n. 1

Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 5 obrázků
Víte, že se taky hrál nový film Willa Smithe a v Číně spektákl s Mattem Damonem? 

Jenom 155 milionů dolarů! 

Než se objeví první zděšené reakce, preventivně je nutné prohlásit, že od Rogue One asi nikdo nečekal, že bude konkurovat sedmé epizodě. Film je pořád 12. nejlepší debut všech dob a 3. nejlepší debut tento rok. To, co bude většinu fandů trochu mrzet na tomhle startu, je fakt, že Hvězdné války, které jsme si tak dlouho hýčkali jako nedotknutelné mistry kasovní Síly, se tímto víkendem proměnily v sérii. Přesně v takovou sérii, která se už nebude pyšnit unikátními víkendovými starty ve výši 250 mega. Bude to, a teď mi odpousťte ten termín, tuctová série. Pevně se usazuje mezi marvelovky, X-Meny, DC komiksovky a podobné. Na tom není nic špatného, jen že odteď už budeme zase tak nějak nudně porovnávat.

Film shrábl celosvětově 290 mega, což je skoro polovina toho, co stihly v úvodním víkendu Star Wars: Epizoda VII. Film zřejmě doputuje někam k 600 milionům v Americe a lehce nad 1,1 miliardu dolarů celkově. Ve světě to bude nátřesk už jen kvůli mezinárodnímu obsazení. Pořád jde jednoznačně o velkou událost, musíme se jen smířit s tím, že v budoucnu už se tohle kouzlo bude vytrácet. Teď ale tohle všechno vážně stojí za to sledovat.  

Hodně zvláštní rok to bude pro Willa Smithe, který v srpnu společně s pár sebevražednými přáteli shrábli 133 milionů dolarů. Pro Smithe to byl nejlepší otvírák jeho kariéry, který dvojnásobně trumfnul Já, legenda z roku 2007. I celkové tržby byly pro Smithe nejlepší v kariéře a překonaly dlouho nezdolatelný Den nezávislosti. Tento víkend se propadáme na druhou stranu Hollywoodu, protože Collateral Beauty: Druhá šance otvírá se 7 miliony, a to je bez okolků nejhorší velký debut hercovy hvězdné kariéry. Film je podle kritiků takové podivné melodrama, chvíli vážné, chvíli ztřeštěné. Marketing cpal na plakáty téměř výhradně Smithe, i když jsou ve filmu i Kate Winslet, Edward Norton nebo Helen Mirren, každopádně všichni budou muset spoléhat na nějaký vánoční zázrak, aby se film vyšplhal alespoň někam ke třicítce. Mezinárodně jsou utržené další čtyři miliony.

I pod náporem Star Wars se starší kousky udržely obstojně. Nejlépe Odvážná Vaiana s 12 miliony dolary. Celosvětově je tenhle kasovní klon Toy Story 2 na 280 milionech. Pařba o Vánocích spadla o polovic na 8,5 milionů. Příští víkend by to mělo být lepší, i tak jsme ale už na 31,5 milionech v Americe a 66 mega celosvětově. Pomalu se loučíme s Fantatickými zvířaty a Doctorem Strangem, kteří rychle ztrácejí kina. Pro marvelovku to znamená další 2 miliony k 650 mega celosvětově. Pro kouzelníky z Potterova světa potom 5 milionů a 717 milionů globálně.

Na solidní tržby může spoléhat alespoň Denzel Washington, který v předpremiéře pro čtyři kina nabízí adaptaci divadelní hry Fences. Jeho třetí režijní počin spíš než jemu zajistí nominaci Viole Davis, ale i to pomůže k větší propagaci. V širokém nasazení se jde na Štědrý den, zatím ze čtyř sálů tedy 130 000 dolarů. Standard. La La Land vyrazil do 200 kin a se 4 miliony trochu zaostává za Grandhotelem Budapešť, limitovaným hitem z roku 2014. Dotáhne to La La Land taky k nějaké šedesátce z Ameriky? Uvidíme. Příští týden se jde už skoro do všech kin a zatím celosvětově utržil 16,5 milionu dolarů. Místo u moře šlo už do více než tisícovky kin a má taky 4 miliony dolarů. V USA je ale celkově už na 14 mega. Celosvětově 14,5. Jackie potom vystoupala na celkový 1,6 milionu s 550 000 dolary tento víkend.

V Číně jinak odstartovala velkolepá koprodukční fantasy Velká čínská zeď s celosvětovými ambicemi. Kdyby ale nic, tak mají režisér Yimou Zhang (Květy války) a Matt Damon pořád jistotu doma, kde film odstartoval s 67,6 miliony. Je to slušný debut, ale žádné rekordy z toho nekoukají, protože diváci ani recenzenti nejsou úplně nadšení. Do Ameriky by měl film dorazit v průběhu února. S mezinárodními premiérami se začne od přelomu roku.

Příští víkend dorazí animák Zpívej od současných králů Illumination. Ti už film ukázali na 15 trzích a zatím se vrátilo dohromady nějakých 17 milionů. Universal sází na elán Illumination a šílenou prosincovou sílu, aby ten film odpálili bůhvíkam. I kdyby to ale neklaplo a Tajný život mazlíčků zůstal premiérově neporažen, nikdo asi nebude výrazně zklamaný kvůli relativně malému 75milionovému rozpočtu.

Zdroj: Forbes

Collateral Beauty: Druhá šance

16.12.2016 | USA
Drama, Romantický
Info o filmu

Galerie: 6

Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu Box Office: Rogue n. 1 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest