Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava

Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
K tomu doplňujeme podrobnosti o tom, proč film měnil název.

Článek může obsahovat spoilery k Pirátům z Karibiku: Salazarova pomsta!

Servery The Mirror a TooFab tvrdí, že se v Pirátech z Karibiku: Salazarově pomstě vrátí Keira Knightley, představitelka Elizabeth Swann, kterou jsme viděli naposledy v Pirátech z Karibiku: Na konci světa v roce 2007. Herečka údajně natočila svou scénu v utajení a má v ní vystupovat společně s Johnnym Deppem a Orlandem Bloomem, jehož návrat k roli Willa Turnera byl potvrzen už před delší dobou. Má se jednat o malé cameo, jež se objeví během závěrečných titulků a mělo by naznačovat, že postava bude mít rozsáhlejší úlohu v následujícím filmu. Natáčení prý trvalo jeden den a proběhlo v listopadu. Oba dva servery jsou bulvární, avšak The Mirror tu a tam nějakou filmovou novinku skutečně odhalí.

Před časem jsme se také dozvěděli několik podrobností o tom, jak to bylo s nedávnou změnou českého (potažmo mezinárodního) distribučního názvu. Lokální název filmu není v kompetenci místních distributorů. Rozhoduje o něm přímo Disney, na základě doporučení svého marketingového oddělení. Něco podobného jsme před časem mohli pozorovat třeba u Captaina Ameriky 2, který měl u nás (stejně jako v řadě dalších zemí) podtitul „Návrat prvního Avengera“, zatímco v USA (v zemi původu) měl podtitul „Zimní voják“. Proč došlo ke změně názvu u Pirátů z Karibiku: Mrtví muži mnoho nepoví (Dead Men Tell No Tales)? Tahle věta se ozývá na atrakci v Disneylandu, když na ni vplouvá lodička s návštěvníky. V USA je díky tomu fráze v obecném povědomí, zatímco mimo Spojené státy nikomu nic neřekne.

Zdroje: The Mirror, TooFab

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

26.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Má se vrátit ještě jedna zásadní postava | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest