Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval

Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Ryan Reynolds vysvětluje, proč Deadpool zazářil tam, kde Green Lantern pohořel.

Ryan Reynolds v roce 2009 dostal příležitost hrát Deadpoola v X-Men: Origins Wolverine. Nebylo to vůbec ono. Zpětně herec v rozhovorech odhalil, že se točilo bez hotového scénáře. Ryan dostal možnost hrát postavu takhle nebo vůbec a veškeré dialogové scény byly v zásadě dílem jeho improvizace. Když šéfové studia Fox zjistili, že scény, ve kterých je z Deadpoola mlčenlivé monstrum nefungují, už bylo na úpravy pozdě. Maximálně Reyolds mohl povzdechnout staré dobré: „Já vám to říkal“. Během následujících let se snažil mnohokrát oživit projekt samostatného filmu s Deadpoolem, ale Fox v komiksový film pro dospělé neměl důvěru. Takže když přišla nabídka hrát Green Lanterna, ještě jednou zkusil pohnat kupředu Deadpoola, a když to znovu nevyšlo, konkurenční nabídku přijal.

Jenže zkušenost s Lanternem nebyla o mnoho lepší. Film stál astronomických 200 milionů dolarů a v kinech utržil zoufalých 220. O tom, že by se podařilo nastartovat novou sérii, nemohla být řeč. Proč to tenkrát nevyšlo? Podle Reynoldse je to jednoduché. Nikdo přesně nevěděl, jaký film vlastně chtějí točit. Což potvrzují i dobové recenze, které tu a tam pochválí jednotlivou scénu, ale vesměs se shodují na tom, že ty scény nefungují dohromady, a že každý element je pojatý stylem, jako by vypadl z úplně jiného filmu. Podle Ryana všichni zúčastnění na projektu maximálně dřeli a projekt byl obrovskou příležitostí, takže byl rád, že se může zúčastnit, ale výsledek padl za oběť klasickému hollywoodskému nešvaru, kdy se nejprve vymyslí plakát, pak datum premiéry a teprve pak se narychlo řeší scénář.

Deadpool naopak uspěl, protože od začátku věděl naprosto přesně, co je zač a když konečně dospěl až k realizaci, byl už scénář mnohokrát rozebraný skrz naskrz. I v tomhle případě dávají Reynoldsovi recenze zapravdu. Ať už si o Deadpoolovi kdokoliv myslí cokoliv, nejde mu upřít, že naprosto přesně ví, co chce a bez okolků si zatím jde. Je škoda, že Hollywood si jeho úspěch vykládá primárně tak, že je potřeba točit víc eRkových (ideálně komiksových) filmů. Data premiér se bez jediné řádky scénáře budou vesele vybírat dál.

Zdroj: EW

Green Lantern

16.06.2011 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 8

Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu Green Lantern: Proč podle Ryana Reynoldse nefungoval | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu