Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance

Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Podívali jsme se na kategorie nejlepších filmů, herců a hereček a shrnuli pro vás, kdo má momentálně v oscarovém závodě největší šance.
  1. Nejlepší film
  2. Nejlepší herečka
  3. Herec ve vedlejší roli

Po zmíněné trojici se začíná situace trochu zamotávat. Hodně blízko své první nominaci je Joel Edgerton (Loving), který exceluje jako oddaný manžel své afroamerické manželky v kritickém období 50. a 60. let, kdy bylo manželství mezi odlišnými rasami stále postaveno v některých státech USA mimo zákon. Pro svou další nominaci si po poněkud rozkolísané trajektorii letí i Tom Hanks (Sully). Ač bez šance na výhru, bude zajímavé sledovat, zda se členové Akademie rozhodnou ocenit možná nejoslavovanějšího amerického herce současnosti. V hodně schizofrenní pozici je Andrew Garfield, který může být nominován jak za Hacksaw Ridge, tak za již zmíněné Silence. Na první pohled výhoda může být ve finále velký problém. Je totiž dost dobře možné, že se hlasy pro něj rozmělní mezi oba jeho potenciální snímky, což by mohlo v konečném důsledku znamenat, že vyjde naprázdno. Na SAG byl nominovaný za Hacksaw Ridge, ale to může souviset s tím, že většina hodnotitelů v té době ještě opožděné Silence neviděla. Za oponou se mlčky šeptá i jméno Viggo Mortensena, za roli ve snímku Tohle je náš svět, který získal mimo jiné i cenu diváků na letošním karlovarském festivalu.

Nejlepší herečka

Jestli mužská kategorie navozuje pocit nudy, tak tady se všechno pomalu ale jistě připravuje na nezapomenutelný závod, na který se upírají zraky všech zainteresovaných. Někteří komentátoři označují tento souboj za jeden z nejsilnějších v tomto století. A při pohledu na startovní pole je naprosto zřetelné proč. Po velkých podzimních festivalech se začala za velkého potlesku skloňovat především dvě jména: Natalie Portman exceluje jako bývalá první dáma bojující po smrti svého manžela JFK za sebe i svou rodinu v historickém dramatu Jackie. Vedle ní se tyčí Emma Stone, která ukradla srdce mnoha filmových diváků jako zápolící herečka v muzikálu La La Land.

Na paty jim pořádně šlape svobodná matka v podání Annette Bening (20th Century Woman), která byla v minulosti nominována celkem čtyřikrát a jak víme, akademie je známá tím, že u svých oblíbenkyň ráda splácí staré dluhy. Hodně se rovněž mluví o francouzské filmové legendě Isabelle Huppert, která exceluje ve svém životním výkonu jako oběť znásilnění ve snímku Elle. Byla by to její první nominace. To samé platí i pro Ruth Negga, která si řekla o pozornost svým tichým, ale o to působivějším výkonem v historickém dramatu Loving.

Důkazem obrovské konkurence je i fakt, že až ve druhé vlně se tísní taková jména jako Meryl Streep (Florece Foster Jenkins) nebo Amy Adams (Arrival). Obě budou muset doufat v klopýtnutí někoho v první linii. Dveře nejsou ještě zavřené ani pro Jessicu Chastain (Miss Sloane) a Emily Blunt (Dívka ve vlaku), i když jejich šance se pohybují spíše v řádu jednotek procent. Nikdy se nevyplatí podceňovat ani Jennifer Lawrence (Passengers), která je miláčkem Akademie, avšak recenze filmu nejsou příliš dobré, takže to tentokrát asi nedopadne.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Sully: Zázrak na řece Hudson

02.09.2016 | USA
Drama, Historický, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 4

Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu Oscar 2017: Kdo má v tuto chvíli největší šance | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu