Box Office: Ticho před bouří

Box Office: Ticho před bouří | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Studia se rozhodla nenasadit téměř žádné novinky, a tak se musí chodit na hity minulých týdnů. Vadí to?

Určitě by se tento víkend našel film, který by mohl krásně a v klidu debutovat (např. Assassin's Creed), studia se ale po víkendu Díkůvzdání nechtěla moc namáhat, a proto dorazil jenom horor Inkarnace. Údajný mix Počátku a Vymítače ďábla se nehrál pro novináře, což značí jediné: nevalná kvalita. Mimo novinářů, kteří tak museli chtě nechtě vyrazit za své, ale snad nikdo jiný nepřišel. Rozpočet byl malý (5 milionů), film se hrál především ve vybraných horor-friendly kinech a lákal na něj z větší části digitální marketing. Ani takhle laciný distribuční proces nestačil a film startuje s 2,6 miliony. Čekejte maximálně 6 milionů z Ameriky.

Další film, který nevpustil novináře brzo do kin je náboženské Believe o obchůdku v maloměstě, který se musí rozhodnout mezi vánoční tradicí a ziskem. Je to takové americké "EET vánoční melodrama" a z 639 kin má 497 000 dolarů. O hodně lépe se dařilo Jackie s Natalií Portman. Životopisný film o Jackie Kennedyové a jejím bezprostředním životě po atentátu na jejího manžela dští oscarový potenciál na všechny strany a pět kin stačilo na parádních 275 000 dolarů. 

Vítězem víkendu je tedy Vaiana/Moana s 28,4 miliony a 120 mega z Ameriky. Přesně poloviční propad je mezi disneyovskými animáky jeden z nejlepších a Vaiana drží krok s Toy Story 2, což může znamenat ještě lepší výsledky než se čekalo. Uvidíme po Rogue One a Zpívej. Animák pomalu začíná i na mezinárodních trzích, odkud zatím připlavalo 57 milionů k celosvětovým 177 mega. 

Těch 74 milionů pro Fantastická zvířata se nakonec ukázalo jako dostačující debut. Film se ve třetím týdnu rozhodně víc blíží prvním Harrym Potterům než Twilightu nebo Hunger Games. Aktuálních 18,5 milionů ho posouvá po 17 dnech k 184 milionům v Americe a 608 mega celosvětově. To znamená 10. největší film roku. Doctor Strange ještě sbírá poslední dolary než všechno rozdrtí Rogue One. Pátý víkend má podobný jako Thor 2 a v USA je na 215 milionech. Celosvětově tržby Temného světa padnou brzo, s 635 mega se ale zatím musí Strange spokojit jen s Iron Manem 1 a 2, kteří globálnímu kasovnímu náporu Benedicta Cumberbatche podlehly. 

Příchozí s Amy Adams jsou stále jasnou volbou pro dospělé publikum s volným večerem. Film překonal celosvětově stovku, v Americe je na 73 milionech. Kupodivu mu ale trochu konkurují Spojenci s Pittem a Cotillard. V druhém víkendu 7 milionů a 29 mega prozatím z Ameriky. Propad 44 %, to je docela dobré, ale 85milionový rozpočet stále nespasí. Zemeckis a spol. stále doufají, že film se bud hrát hlavně v zahraničí, odkud zatím třicítka.  Tento víkend byl jinak tak konkurenčně slabý, že se do desítky dostalo i Místo u moře s Caseym Affleckem. Film šel akorát do 156 kin a dostal odsud 2,3 miliony a má 4,4 mega celkově. 

Příští víkend expandují Noční zvířata (aktuálně dosavadních 2,6 milionů) a Miss Sloane (123 000 dolarů prozatím). K tomu bohatě obsazená komedie Pařba o Vánocích a muzikál La La Land se pokusí o nějaké limitované zázraky. 

Zdroj: Forbes

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Ticho před bouří | Fandíme filmu Box Office: Ticho před bouří | Fandíme filmu Box Office: Ticho před bouří | Fandíme filmu Box Office: Ticho před bouří | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu