Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016

Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016 | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Den díkůvzdání patří Disneymu a nikomu jinému. Nikomu!

Devět z deseti nejlepších otvíráků Díkůvzdání teď drží Walt Disney. Ačkoli byl tenhle svátek poslední roky v režii druhých týdnů Harry Potterů a Hunger Games, kteří obsazovali první příčky, čisté debuty v žebříčku vždy patřily Disneymu. Není tomu jinak u Vaiany/Moany, která v úterý v předpremiéře vybrala rekordních 2,6 milionů, aby na Den díkůvzdání přišlo dalších 15 milionů, což dělá celkově 55,5 milionů za víkend a 81 milionů za všechny sváteční dny promítání. Ten film měl velké mezidenní rozdíly, což nebývá úplně skvělé znamení (násobitel je 5,17x), ale v éře pohádek po Ledovém království už je to docela normální stav, protože rodiny jsou téměř non-stop natěšené na další animovaný muzikál, takže běží do kin co nejdříve. Dobré zprávy jsou dvě: Ačkoliv Fantastická zvířata měla obstojný druhý víkend, stále se hrají pro dospělé, což dohromady s nulovou dětskou konkurencí až do Rogue One a potenciálně do Zpívej dává Vaianě necelý měsíc absolutního volna. V nejlepším případě se bude útočit na 280 milionů, ale americké tržby se spíš zastaví někde okolo 250 milionů. V Číně film utržil 12 milionů, tam se díky bohužel nevzdávají, ve zbytku světa také ne, takže mezinárodně zatím jen 16 milionů.

Zbylé novinky jsou docela pohroma, takže je vezmeme rychle. Spojenci s Bradem Pittem a Marion Cotillard od Roberta Zemeckise jsou dospělým dramatem, kterých je stále potřeba. V posledních měsících byly ale některé filmy rychlejší a lístek na druhoválečné romantické drama tak koupil málokdo. Celkově to dělá 12 milionů za víkend a 18 milionů za celý svátek. Největším problémem je bezpochyby rozpočet, který se vyšplhal na tíživých 85 milionů. Nic dobrého. Mezinárodně zatím utrženo 9 milionů.

Santa je pořád úchyl, ale málokoho ještě zajímá. Proto je pokračování překvapivého hitu z roku 2003 jenom na 6 milionech, respektive 9 milionech dolarů. Tady z toho znova 60 milionů z USA nekouká (právě tolik utržila levnější jednička). Warren Beatty je jinak Hollywoodský veterán, který ale herectví hodil za hlavu po propadáku Taková rodinná romance z roku 2001 a režie se naposledy zhostil, no už v roce 1998, Skandálem Bullworth. Teď přichází s novým filmem Rules Don't Apply a pravidla se opravdu na tenhle film nevztahují, protože utržil jenom 1,5 milion dolarů za víkend, 2,1 milion celkem. To je nejenom jedno z nejhorších čísel Díkůvzdání, ale i celkově u filmů nasazených ve více než 2000 kinech. 

Dobrá zpráva pro Fantastická zvířata a kde je najít s parádním 39% propadem. Film se dostává na 45 milionů a sváteční šedesátku. Tohle už z Mloka dělá nového Harryho a konečně stvrzuje film coby hit. Byl to napínavý týden, ale tyhle čísla byla opravdu potřeba, abychom věděli víc. Celosvětově to dělá 474 milionů, 148 mega z Ameriky, 41 mega z Číny a patnáctka z Japonska. Teď už jen vydělávat co se dá, protože film se stále hraje pro fandy a těžko říct, co se budu dít ve dvojce. Sequelová čísla se přeci jenom budou srovnávat s aktuální čarodějnickou jízdou, tak ať je připraveno co nejvíce do zásoby. 

Ani Doctor Strange nepřišel zkrátka s 13,4 miliony ve čtvrtém týdnu. Teď jsme na 205 mega v Americe, takže Thor 2 (206 mil.) padne v několika dnech. Celosvětově je utrženo 615 milionů, na Iron Mana 2 (623 milionů) je ale potřeba už alespoň týden. Příchozí se drží obstojně ve vlastní škatulce kvalitních dramat pro starší cílovky a s 11,5 miliony to po 17 dnech promítání dělá 62 mega. Celosvětově pak 93.

Malé filmy máme dva. Lion odstaroval ve čtyřech kinech díky Weinsteinům, kterým se zatím vrací nadějně vypadajících 121 000 dolarů. Film o muži, který hledá pomocí Google Earth svoji rodnou vesnici, má spokojené recenze a v následujícím měsíci půjde do širšího nasazení. A potom tu máme parádní thriller Miss Sloane, ve kterém Jessica Chastain vymění dresy v lobbystickém boji o držení zbraní v USA. Film má ze tří kin 63 000 dolarů a už v prosinci by měl jít široce.

Příště jenom Inkarnace. Budiž, ale až budou za pár týdnů jiné filmy naříkat nad slabými tržbami, nechť si vzpomenou na prázdný příští víkend. 

Zdroj: Forbes

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

14.11.2016 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný, Hudební
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016 | Fandíme filmu Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016 | Fandíme filmu Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016 | Fandíme filmu Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016 | Fandíme filmu Box Office: Odvážná Vaiana a Legenda o Díkuvzdání 2016 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest