Marvel: Spojení s Foxem (X-Meny) je v tuto chvíli nemyslitelné

Marvel: Spojení s Foxem (X-Meny) je v tuto chvíli nemyslitelné | Fandíme filmu
Mohl by se Marvel dostat alespoň k Fantastické čtyřce?

Fanoušky tohle téma bude vždycky vábit jako můru plamen. Uvidíme někdy X-Meny v provázaném filmovém světě Marvelu? Filmová práva v tuto chvíli spravuje konkurenční studio 20th Century Fox, kterému Marvel práva prodal v časech, kdy vůbec netušil, že by kdy mohl zakládat studio vlastní. Podobné to bylo se Spider-Manem, kterého vlastní Sony. Se Sony se nakonec Marvel ale domluvil na spolupráci. Nemohlo by se něco podobného stát i v případě Foxu? Vždyť nedávno studia vyměnila práva alespoň na okrajovou postavu. U toho to všechno ale také nejspíš zůstane.

Režisér Strážců Galaxie James Gunn na sociálních sítích vzkázal, aby si fanoušci z malé výměny postavy nedělali žádné naděje. Že dojde k malým jednáním, to ještě neznamená, že hned může dojít i na nějaká větší. Šéf Marvelu Kevin Feige pak v rozhovoru dodal: „V tuhle chvíli je to [partnerství s Foxem] nemožné. A rozhodně máme dost filmů, které nás zabaví na několik dalších životů“. Prominentní komiksový autor Chris Clermont pak před časem vysvětlil, proč je vlastně navrácení práv k Marvelu tak nemyslitelné.

Určitá naděje nicméně svitla u Fantastické čtyřky. Práva na ni v roce 1986 koupila společnost Constantine Film, která v roce 1992 spustila výrobu laciného béčkového filmu, jen aby si udržela práva i nadále a mohla jednou produkovat drahý velkofilm. Marvelu přišel film tak strašný, že tehdy raději společnosti zaplatil pár milionů na dřevo, aby snímek nikdy nebyl oficiálně zveřejněn. Co se dělo s právy potom, není úplně zřejmé, protože internet v té době byl v plenkách, a tak jsou dostupné detaily jen kusé. Podle některých dohledatelných článků to vypadá, že práva časem získal Fox a Constantine Film pro něj daší Čtyřky jen produkoval. Zároveň jde ale celou situaci interpretovat tak, že Constantine Film nikdy o práva nepřišel a všechny další Fantastické čtyřky umožnilo Foxu vyrobit právě tohle menší německé studio.

A Constantin Film spadá pod Constantin Medien AG. Mediální společnost krom filmů dělá především do sportovních přenosů a na posledním zasedání akcionáři hlasovali o tom, že se zaměří čistě na sport. Hlasování prošlo, nicméně menší akcionáři se jej snaží zpochybnit, protože podle jejich soudu nebylo regulérní. Pokud by nakonec hlasování bylo uznáno jako platné a společnost by Constantin Film odprodala, je otázka, kdo by po něm sáhl. Měli by přednostní nárok zmiňovaní menší akcionáři, kteří by kupříkladu mohli Constantin Film provozovat jako nezávislou společnost? Dostal by se k studiu nějaký jiný velký německý hráč (pod CF spadá i německá kinodistribuce zahraničních velkofilmů)? Nebo by byla firma rozprodána po částech? (Za zmínku stojí stojí z knihovny studia především série Resident Evil a právě Fantastická čtyřka). Takže kdo ví, pokud by byla konstalace hvězd příznivá, třeba nastane situace, kdy Marvel (Disney) bude moct Fantastickou čtyřku zakoupit a požadovaná cena bude taková, že to pro studio bude dávat ekonomický smysl, ale upřímně řečeno to zní prozatím jako až příliš teoretická varianta a běh na dlouhou trať. Časem se nicméně jistě dozvíme víc.

Zdroje: Constantin Medien AG, Wired, Variety, Variety II, CBN, Los Angeles Magazine, wiki

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest