Box Office: Inferno na cestě do pekel

Box Office: Inferno na cestě do pekel | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Další adaptace Dana Browna je ve Státech propadák. Ne všechno je ale taková katastrofa, jak to na první pohled vypadá. Ze zámořské dimenze jsou tu jinak čísla Doctora Strange.

Pád Londýna, Dítě Bridget Jonesové, Mechanik zabiják: Vzkříšení - filmy, na které nebyl v USA letos nikdo zvědavý a tak je musel zachránit zbytek světa. Do party se přidává Inferno ze série adaptací Dana Browna. Tomu Hanksovi nepomohl nedávný úspěch Sullyho a film tak musí startovat jenom s 15 miliony a ani není jedničkou víkendu. Dokonce to vypadá, že v Americe celkově nenasbírá ani 77 milionů, které shrábla Šifra mistra Leonarda o debutovém víkendu tehdy v roce 2006. Má ještě méně za celý víkend než měli Andělé a démoni za první promítací den. Sony stáhli rozpočet na 75 milionů, takže asi tak trochu tušili. Pořád je to ale domácí katastrofa, která naštěstí může hledat spásu v zahraničí. Celosvětově jsme totiž i s mimoamerickými trhy na 148 milionech. 

Některé série je prostě nutné udržovat a průběžně kontrolovat. Však se podívejte na Madeu od Tylera Perryho, který dodává filmy každé tři roky. Boo! A Madea Halloween samozřejmě vydržel do Halloweena a nasazovat tematické filmy týden před konkrétním svátkem je prostě sázka na jistotu. Propad 40 % a 16,6 milionů je pro Perryho rekordně malý pokles, většinou slétnou o nějakých 60 %. Po deseti dnech je film na 52 milionech a asi nemá moc cenu porovnávat napříč jednotlivými díly. Nebo je tu vážně nějaký zatvrzelý fanda Madey?

Výdrž bohužel nemá Jack Reacher: Nevracej se, který padá o 58 % na 9,5 milionů v druhém víkendu. Jednička prostě byla takový vánoční zázrak a Tom Cruise prostě nemůže být v každé akčně-špionážní sérii. Po deseti dnech čtyřicítka z Ameriky a zahraniční tržby ukážou, jestli jsme o Reacherovi slyšeli naposledy. Prozatím je mezinárodně utrženo 54 milionů. Naopak ze Zúčtování s Benem Affleckem nová série bude. Jak dopadne potenciální dvojka, to se uvidí, jednička, která je v kinech pořád jenom třetí týden už nastřádala 61 milionů z Ameriky a 82 mega celosvětově. Proč Warneři otálejí s ohlášením dalšího dílu, je mi záhadou. Zřejmě vyjednávají s Affleckem o platu.

Protože je v kinech hororová komedie s Madeou, klasické horory trpí. Lépe řečeno trpí Ouija 2. Film spadl o polovinu a má 7 milionů k dobru. Na horor je 50% propad pořád slušný. Celosvětově jsme na 44 milionech. Je to Blumhouse a stálo to 9 milionů, takže žádný krach nebude. Škoda, že jde o lepší film než jednička a ocenění nebude úplně dokonalé.

Tento víkend odstartovalo jenom Inferno, mrkneme se tedy zběžně na starší filmy. První je Dívka ve vlaku se slušnou výdrží a 66 miliony z Ameriky. Pod kotlem se bude ještě chvíli přitápět, takže čekejte konečný výsledek mezi 75 - 80 miliony. Mezinárodně zatím utrženo 56 milionů. Tajný život mazlíčků překonal ve zbytku světa půl miliardu a celkově je na 867 milionech. Dítě Bridget Jonesové jinak stálo 35 milionů, v Americe má pořád 25 mega, celosvětově ale 191 milionů.

Sirotčinec slečny Peregrinové má z Ameriky 80 milionů a celosvětově 243 mega. To není zlé, když si uvědomíme, že jde vlastně o další z fantasy filmů pro mládež. Nejlepší limitovaný otvírák tohoto roku, Moonlight, naběhl do 36 kin a dostal odsud 900 000 dolarů. Film má prozatím 1,4 milion a jeho start byl lepší než měl western Hell or High Water, který má mimochodem nějakých 26 milionů celkově. Desierto od Jonase Cuaróna má 1,6 milion a Americká idyla od Ewana McGregora 293 000 po deseti dnech promítání v nějakých 50 kinech.

Samozřejmě Doctor Strange jako každá správná marvelovka startuje o týden dřív v nějakých 33 zahraničních trzích než to nakopne 4. listopadu v USA a Číně. Těch 86 milionů, co zatím padlo, je lepších než start Ant-Mana, Strážců galaxieCaptaina Ameriky 2. S Thorem 2 jsou si nejblíž. Jenom z IMAXů padlo 7,8 milionů, což je říjnový rekord, který sesadil z tabulek Gravitaci. Film se navíc bude hrát příští týdny ve více než 1000 IMAX kinech, což bude taky unikát. Nejlepší, osmnáctimilionový, start přišel z Jižní Koreje, kde žádná jiná marvelovka zatím takhle nebodovala. Myslím, že tímto můžete uzavírat sázky na americký otvírák příštího víkendu. 

Strange ještě doplní Trollové a Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, výtečně hodnocený válečný film od Mela Gibsona

Zdroj: Forbes

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Inferno na cestě do pekel | Fandíme filmu Box Office: Inferno na cestě do pekel | Fandíme filmu Box Office: Inferno na cestě do pekel | Fandíme filmu Box Office: Inferno na cestě do pekel | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest