Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat

Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Tyler Perry se znovu převlékl za ženu a diváci se můžou zbláznit. Tom Cruise je jinak pořád chlap a vraždí lidi.

Tyler Perry a jeho 11 let trvající gimmick, při kterém se převlékne za hubatou Madeu, znovu zaútočil na americká kina. Před třemi lety slavila Vánoce, letos je tématem Halloween. Boo! A Madea Halloween tak utržilo 27,6 milionů a málokdo se ještě diví, že Perry má další hit s 25 + miliony dolary, který z Ameriky dostane znovu nějakých 50 - 65 milionů. Prostě den jako každý jiný, nemá se tu cenu zdržovat. 

Místo amerických Babovřesků vás asi spíše bude zajímat Jack Reacher: Nevracej se. Pokračování nedostáváme kvůli patnáctimilionovému otvíráku jedničky, ale pro jejích 220 milionů celosvětově a velkému zájmu i po opuštění kin. Dvojka startuje s 23 miliony, to je víc a dobře, že? Ne úplně. Jednička startovala v prosinci a měla sváteční výdrž. Dvojka musí spoléhat pouze na Toma Cruise, který ji v nejhorším případě dovede k 50 milionům v Americe. Pokud se bude opakovat magie Mission Impossible nebo Na hraně zítřka, film to dotáhne až k 80 mega. Očekávejte ale průměr a modlete se za opětovně dobrá zahraniční čísla. Aktuálně jsme na 31 milionech, celosvětově u 54 milionů.

Třetí novinka je jeden velký vtip, který k americkým tržbám prostě patří. Ouija startovala v roce 2014 s 20 miliony. Šlo o nijak zázračný laciný horor od Blumhousu, který to kvůli nulové konkurenci dotáhl až na 50 mega v Americe a 53 mega ve zbytku světa. Dvojky s podtitulem Origin of Evil se chopil zručný režisér Mike Flanagan (Oculus, Zlo nikdy nespí), který natočil o hodně lepší prequel s o hodně lepšími recenzemi. Tržba? Jenom 14 milionů a k tomu navíc totožné přijetí diváků, kteří filmu naprali známku C jako největšímu odpadu. Hlupák Flanagan, který se namáhal natočit dobrý film. Blumhouse stále nedávají na rozpočet víc než 10 milionů, takže i tak je to úspěch, ale ta pachuť. Mezinárodně je zatím utrženo 8 milionů.

Ještě nedávno jsme tu měli docela slušnou katastrofu s názvem Zilionáři, což byla komedie, která zbyla po krachu produkčního domu Relativity a někdo už jí prostě nasadil do kin s otvírákem 6,5 milionů. Foxové ale v dohledné době bankrotovat nebudou, a proto je debut jejich Špiónů odvedle, ve kterých je znovu Zach Galifianakis, dost velký průšvih. Tržba 5,6 milionů totiž zřejmě snímku pomůže do desítky nejhorších otvíráků mezi filmy nasazenými do 3000 nebo více kin. Film navíc nemá téměř žádnou pozitivní recenzi a Gal Gadot coby špiónka je tak určitě ráda, že žánr vulgární ukřičené komedie na dlouho opustí. Na mezinárodních trzích utrženo 2,5 milionu.

Zúčtování s Benem Affleckem jinak opravdu vypadá jako nová akční série, protože film nepolevuje ani v druhém víkendu. Připočítává si 14 milionů z Ameriky, 10 milionů ze zahraničí a jsme na 58 milionech celosvětově. Dítě Bridget Jonesové je jinak celosvětový podzimní hit se 180 miliony celosvětově, ale jen s dvacítkou ze Států. Volání netvora je ve Španělsku už na 17 milionech, Inferno po dvou víkendech mezinárodního promítání stačilo utržit 94 milionů a Sully v Americe zdolal 120 milionů.

S novinkami tohoto víkendu ještě ale nekončíme. Závěrem nechybí menší filmy limitovaného nasazení, kde ve velkém řádí Moonlight. Jde o takové "černošské Chlapectví", stejně kvalitní a emočně silné, akorát se nenatáčelo tak dlouhou dobu. Nedávno jsem tu oplakával Queen of Katwe a její nuznou návštěvnost, Moonlight ale všechno otáčí, když čtyři kina narval za 414 700 dolarů, což je nejlepší letošní výsledek limitovaného nasazení a 24. nejlepší limitovaný otvírák všech dob. Mohl by to být skvělý Oscarový kandidát a obecně i mainstreamový hit. S Madeou se ale rovnat asi nemůže.

Dalším filmem je drama I'm Not Ashamed založené na deníkových zápiscích první oběti masakru v Columbine. Jde o silně křesťansky založený film, ve kterém má Bůh nad všemi těmi střelbami ve školách absolutní kontrolu. Distributor dokonce nařkl YouTube z toho, že se pokoušeli nekřesťansky blokovat trailer. Film jinak běží v pětistech kinech a stačilo to jen na 924 000 dolarů. Do padesátky kin se potom dostává režijní debut Ewana McGregora, který je adaptací knihy Americká idyla. Průměrný počin má docela zajímavý námět rodinné krize na pozadí událostí války ve Vietnamu a utržil 151 000 dolarů. Alespoň nějaká odměna pro výtečné herecké výkony. 

Potom tu máme In A Valley of Violence, western o pomstě s Ethanem Hawkem je připodobňován k Johnovi Wickovi Divokého Západu. Ze třicítky kin tu máme 31 000 dolarů. Film je ale zároveň na VOD. Poslední je poté Komorná od Chan-wook Parka, která u nás běžela už v létě. V Americe startuje v pěti kinech při 91 000 dolarech. Kdo chtěl, určitě zašel. Mezinárodně je utrženo 32 milionů.

Příští týden v amerických kinech premiérově jenom Inferno. Že by se všichni tak báli tria Brown/Hanks/Howard?

Zdroj: Forbes

Boo! A Madea Halloween

21.10.2016 | USA
Komedie, Drama, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat | Fandíme filmu Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat | Fandíme filmu Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat | Fandíme filmu Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat | Fandíme filmu Box Office: Babka Madea a její sebejistý návrat | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest