Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor

Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Co by ještě chtěl natočit a co si myslí o Marvelu a DC. A Lupita Nyogo už natočila své scény pro Star Wars VIII.

Není tajemstvím, že Joss Whedon byl po dokončení Avengers: Age of Ultron totálně vyčerpaný. Na svět velkých blockbusterů ale nezanevřel. Kdyby mu někdo nabídl Bonda nebo Catwoman Anne Hathaway v hlavní roli, neváhal by ani vteřinu. A rozpovídal se také o Hvězdných válkách. Pokračování ságy by asi točit nechtěl. Ale když viděl trailer na Rogue One, tak si řekl, že něco takového by jej bavilo. Hrát si ve světě Star Wars, ale přitom nebýt svázaný příběhem, který musí hlavní filmy odvyprávět. Když může zajetou značku interpretovat po svém, to jej baví.

V rozhovoru přišla také řeč na DC filmy. Suicide Squad Joss neviděl, Batman v Superman ano. Co by rozdílům mezi oběma studii řekl? Obě dělají věci po svém. Snímky od DC vypadají filmověji, pro Marvel je hlavní, aby filmy byly soudržné. Na prvním místě je vždycky podstata, příběh. Teprve pak se řeší styl. A třeba takový Doctor Strange podle něj vůbec nevypadá špatně, našel se tedy prostor pro obsah i formu. Whedonovi se líbí i Marvel seriály na Netflixu, naopak o DC seriálech řekl, že je „zajímavé“, jak zároveň různí herci hrají tu samou postavu v TV a v kinech.

Co Joss momentálně chystá? Horor, který se bude odehrávat během druhé světové války. Je to nejtemnější scénář, který kdy napsal, čiré id. Momentálně je ve stavu, kdy by jej raději vůbec neměli pouštět k dalším lidem. Výzkum před psaním scénáře dělal v Polsku a Německu a dodává, že se jedná o fiktivní historicko-hororový příběh z doby, kdy se svět zbláznil. Zároveň dodal, že „oranžového chlápka“ nejde přirovnávat k „malému chlápkovi s knírem“, avšak některé jevy v současné společnosti Spojených států se až děsivě blíží jevům, které je možné sledovat v Německu před nástupem Hitlera. Tak uvidíme, jestli v jeho filmu půjde číst nějakou satirickou paralelu se současnými americkými volbami.

PS: Když už je řeč o Star Wars – Nedávno se proslechlo, že Lupita Nyongo točila svoje scény ve Star Wars VIII až po dokončení hlavního natáčení. Teď už je v pořádku, scény jsou hotové a můžeme jen čekat, kolik prostoru Lupita dostala tentokrát.

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu Joss Whedon by chtěl točit Star Wars, chystá válečný horor | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest