Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním

Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Dočkáme se jej vůbec? V jaké podobě? A co dál chystá Roland Emmerich? K tomu ochutnávka z Blu-ray vydání filmu.

Režisér Roland Emmerich propaguje vydání Dne nezávislosti: Nového útoku na DVD a Blu-ray. Jeden z reportérů se jej při tom zeptal, jak to bude s pokračováním. Schůzka se zástupci studia Emmericha teprve čeká a teprve uvidí, jak to bude dál. Půda pro pokračování je připravená, avšak nutně to neznamená, že pokračování skutečně vznikne. Emmerich také připustil, že by Den nezávislosti mohl pokračovat jako seriál. Připomínáme, že Den nezávislosti 2 končí ve chvíli, kdy lidstvo s pomocí hodných mimozemšťanů porazí zlé mimozemšťany a rozhodne se je pronásledovat a kompletně vyhladit na vesmírném bojišti, aby už nikdy nikoho neohrozili.

Emmerichova váhavá odpověď je zcela pochopitelná. První film byl obřím hitem a celosvětově utržil ve své době nevídaných 817 milionů dolarů, což čistě z hlediska dolarové tržby byl v době premiéry druhý nejúspěšnější film po Jurském Parku. Druhý na tom byl o poznání hůře. Při rozpočtu 165 milionů dolarů utržil slaboučkých 386 milionů, což znamená, že po přičtení nákladů na propagaci a odečtení podílu provozovatelů kin se nejspíš film v kinech ani nezaplatil. Film vstoupil do kin v létě, během kterého publikum všeobecně vztyčilo prostředníček vůči nejrůznějším pokračováním a remakům a divácké i recenzentské ohlasy byly slaboučké. Osobně jsem si film užil jako neškodnou blbinu, podle většiny je však Nový útok blbý až příliš.

Emmerich také v rozhovoru zmiňuje, že pokračování normálně netočí a tohle byla jeho první výjimka. Do budoucna má připravené tři různé projekty, ze kterých si momentálně vybírá. Natočí buď thriller, sci-fi nebo velkofilm z druhé světové války. U které z možností byste jej viděli nejraději? Nebo by se podle vás přeci jen měl pokusit natočit Den nezávislosti 3? Na závěr přidáváme několik upoutávek na video vydání Dne nezávislosti 2 a ochutnávku z bonusové výbavy disku, včetně vystřižené scény:

Potom, co Den nezávislosti redefinoval velkofilmy, přinese další kapitola globální katastrofu nepředstavitelných rozměrů. Za využití posbírané mimozemské technologie, spolupracují pozemské národy na ohromujícím obranném programu, jehož úkolem je ochrana planety. Na bezprecedentní vyspělou sílu mimozemšťanů se připravit nelze. Jedině vynalézavost několika statečných mužů a žen může pozemšťany zachránit před vyhynutím.

Film opět zrežíroval Roland Emmerich, na scénáři kromě něj pracovali také producent Dean Devlin, James Vanderbilt a Carter Blanchard. Z prvního filmu se vracejí Jeff Goldblum, Bill Pullman, Vivica A. Fox a Judd Hirsch, nově je doplňují Maika Monroe, Liam Hemsworth, Joey King, William Fichtner, Charlotte Gainsbourg, Sela Ward, Deobia Oparei nebo Jessie Usher.

Zdroj: Coming Soon

Den nezávislosti: Nový útok

24.06.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu Den nezávislosti: Jak to bude s pokračováním | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu