Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů

Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co od nich můžeme čekat, plus nejnovější upoutávka a plakáty.

Fantastická zvířata se ještě ani nedostala do kin a už si berou inspiraci z Avatara. Podle nejnovějšího vyjádření J.K. Rowling má být sága rovnou pětidílná. Původně se počítalo s trilogií, teď tedy s pentalogií. J.K. Rowling v tuto chvíli uvádí, že sama napíše všech pět filmů, které na sebe budou navazovat, a kterých musí být zkrátka a dobře přesně pět. Dále autorka na Twitter napsala, že kdybychom věděli, jaký příběh budou Zvířata "doopravdy" vyprávět, okamžitě bysme pochopili, že do jednoho filmu by se opravdu nevešel.

To zavání něčím maličko epičtějším než jen cestováním za zvířátky, co říkáte? Ale Harry Potter také začínal jako relativně nevinná historka ze školních lavic. Režisér David Yates v rámci prezentace prozradil, že v prvním filmu mají camea mladý Albus Brumbál a proradný čaroděj Gellert Grindelwald. Toho dokonce zmiňuje níže vložená upoutávka. Budou snad obě postavy mít důležitější roli v následujících filmech? Fanoušci by se tomu jistě nebránili. Grindelwald je považován za nejnebezpečnějšího černokněžníka hned po Voldemortovi a pokoušel se ve druhé polovině 20. století nastolit nový světový řád, kdy by kouzelníci převzali nadvládu nad světem, což je patřičě výživná kapitola magické historie. Nově bylo odhaleno také to, že stejně jako se první „Zvířata“ odehrávají v New Yorku, bude pokračování zasazeno do nějaké další světové metropole. Procestuje snad série všechny kontinenty?

Jedničku uvidíme 17.11. 2016, dvojku 15.11. 2018 a trojku 19.11. 2020. Můžeme tedy předpokládat, že čtyřka a pětka dorazí v letech 2022 a 2024. To by hercům z původní ságy dalo dost času na to, aby zestárli, pokud by jednou měli hrát svá starší já v Harry Potter and the Cursed Child. Například Danielu Radcliffovi by bylo zhruba 35, tedy přibližně tolik, kolik Harrymu během příběhu je. Warner Bros. sice prozatím popírá, že by se chystal úspěšné divadelní pokračování Harryho Pottera zfilmovat, ale co si budeme povídat, pokud bude přetrvávat hlad fanoušků, vždycky se uvnitř studia najde někdo, kdo nad podobnou myšlenkou bude uvažovat. Sám Radcliffe se k případnému návratu vyjadřuje zdráhavě, ale i obyčejné „nikdy neříkej nikdy“ zní lépe než nic.

Na závěr přidáváme několik plakátů, upoutávek a zajímavostí. Tak například producenta Lionela Wigrama ještě dlouho před natáčením Fantastických zvířat napadlo, že by o Mloku Scammanderovi šlo natočit něco jako pseudo-dokument. V té době ale už Rowling měla shodou okolností s postavou vlastní plány, takže na dokumentární podobu nikdy nedošlo. Režisér David Yates pak v rozhovoru prozradil, proč se k sérii rozhodl znovu vrátit. Odpověď je jednoduchá. Scénář jednoduše byl tak dobrý. Zpočátku se vracet nechtěl, ale jakmile dostal do ruky scénář od Rowlingové, už neváhal ani minutu.

Excentrický magizoolog Mlok Scamander (Eddie Redmayne) přichází z blíže nespecifikovaných důvodů do New Yorku, spolu se svým spolehlivým, zašlým kufříkem. Kufřík je jedním z těch kouzelnických zařízení, která jsou mnohem, mnohem větší uvnitř než zvenčí a můžeme v něm najít rozsáhlé příbytky pro ohrožené magické druhy, které Mlok posbíral na svých cestách kolem světa. V New Yorku zjišťuje, že se komunita amerických čarodějů bojácně skrývá před mudly (i když tady se jim říká spíš „no-majové“), a odhalení se všichni bojí daleko víc, než v Británii (vzpomínáte si na procesy s čarodějnicemi ze Salemu?). Fantastická zvířata jsou příběhem o tom, co se stane, když jedinečně nadaný anglický kouzelník přicestuje do čarodějo-fóbní Ameriky a řada jeho tvorů (včetně několika docela nebezpečných), se dostane z kufříku.

Dále hrají Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Samantha Morton, a Jon Voight. Scénář napsala J.K. Rowling, režíruje David Yates. Datum české premiéry je stanovené na 17.11. 2016.

Zdroje: J.K. Rowling I, II, III, IV, Collider, LRM, Deadline, Slashfilm, Fantastic Beasts

Fantastická zvířata a kde je najít

18.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 11

Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Vznikne rovnou pět filmů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu