Kong: Ostrov lebek: Plakát ukazuje monstrum a další tajemství

Kong: Ostrov lebek: Plakát ukazuje monstrum a další tajemství | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Bude King Kong nakonec mnohem větší? A jaký je vlastně jeho účel?

O Kongovi: Ostrově lebek (Kong: Skull Island) toho zatím pořád příliš nevíme. Což je u podobného filmu jistě záměr. Protože jak už to tak u podobných monster bývá, čím míň z nich vidíte, tím jsou působivější. Teď v rámci newyorského Comic-Conu rozdávalo studio plakáty, na kterých je na první pohled zdánlivě nenápadná mapa ostrova, na kterém King Kong žije. Při bližším přezkoumání ale obrázek odhaluje další podrobnosti.

Nahoře na plakátě stojí: „Přiveďte pravdu na světlo“. Redaktoři serveru Coming Soon dostali poštou fyzickou kopii plakátu a zkusili ji osvítit černým světlem. V galerii můžete vidět, jak se mapa krásně rozzářila. Tak především, vlevo nahoře je jasně vidět, že mapu vyrobila společnost Monarch, což je organizace, která ve snímku Godzilla zkoumá obřího ještěra i další neuvěřitelné tvory. Z průvodního dopisu, který byl k mapě přiložený, se zdá, že součástí organizace je i William Rand, kterého ve filmu hraje John Goodman.

Už na první pohled praští do očí vyobrazení jakéhosi vodního tvora, který kopíruje obrys ostrova. Vydala se snad výprava na ostrov právě kvůli němu? Je King Kong jenom takový „bonus“? Dál si nejde nevšimnout delšího textu v zápatí stránky, kde stojí:

„Jeho ústa jsou oheň, jeho křik povodeň, jeho dech smrt. Enlil jej učinil ochránce Cedrového háje, aby odstrašil smrtelníky, kteří se tam vypraví. ALE KDO BY SE TAM VYPRAVIL?

Pokud si Enlila dáte vyhledat, zjistíte, že jde o sumerského boha, který vytvořil monstrum známé jako Humbaba, které má chránit Cedrový háj (domov bohů) před lidmi, aby tam nepáchali nic nepřístojného. A teď jestli je Hunbaba v téhle analogii obří mořský tvor, King Kong nebo ještě někdo jiný. A opravdu monstrum něco fyzického hlídá? Nebo jde o přenesenou metaforu a tvor má za úkol chránit celou Zemi (před lidskými neplechami), podobně, jako Godzilla zatočil s nebezpečným obřím tvorem, kterého lidé probudili k životu ve snímku Godzilla?

Další popisky zmiňují podivnou geologickou aktivitu, zvláštní faunu a floru či „hřbitov kostí“, který známe z prvního traileru. V textu je zmiňováno také slovo „Hypervore“. Může jít o označení některého z tvorů? Hyper odkazuje jednoduše k něčemu velkému, -vore se vztahuje v latinském názvoslovím na tvory, kteří se něčím konkrétním živí – vychází ze slovesa vorare, odvozeného od devorare, tedy pozřít, spolknout. Přímo pro King Konga má mapa další označení. Nejprve „Apex Primate“ – tedy primát, který je na vrcholu potravního řetězce. K tomu jsou připsány výrazy predátor, strážce, potuluje se, božstvo a nedospělý superdruh. Můžeme právě z téhle poslední poznámky usuzovat, že než se King Kong střetne v roce 2020 ve společném snímku s Godzillou, ještě povyroste? Celá fiktivní mapa je datovaná na 7.4. 1973 a otevřeny byly také webové stránky discoverskullisland.com, avšak zatím je tam vidět jen jakýsi radar Země, na další podrobnosti čekáme.

Film studií Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures s názvem „Kong: Ostrov lebek“ mění představy o původu mytického Konga v nepřekonatelném, originálním dobrodružství od režiséra Jordana Vogt-Robertse. Ve filmu se dá dohromady různorodá skupina průzkumníků, aby pronikla hluboko do nezmapovaného ostrova v Tichomoří. Ten je stejně tak zrádný jako nádherný a naši průzkumníci netuší, že narušují výsostné území mytického Konga. 

Kong: Ostrov lebek

10.03.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Kong: Ostrov lebek: Plakát ukazuje monstrum a další tajemství | Fandíme filmu Kong: Ostrov lebek: Plakát ukazuje monstrum a další tajemství | Fandíme filmu Kong: Ostrov lebek: Plakát ukazuje monstrum a další tajemství | Fandíme filmu Kong: Ostrov lebek: Plakát ukazuje monstrum a další tajemství | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest