Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo

Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Hledá se Dory překračuje miliardu

Dívka ve vlaku je všude možně přirovnávána ke Zmizelé. Knižně to nepochybně úspěch je, ale filmově jde spíše o určité zbožné přání. Předlohu se úplně ideálně převést na plátna nepovedlo, některé knihy prostě zfilmovatelné nejsou, kasovně sice 25 milionů stačí na první příčku tohoto víkendu, jinak je to ale také pouze solidní výsledek, který neurazí a nenadchne. Filmy pro ženskou cílovku bývají trvalejší, protože nemají v dlouhodobějším horizontu velkou konkurenci, takže se dá cílit na plus mínus 75 milionů z Ameriky. Pokud film vytáhne podobná čísla i ze zahraničí, potom se můžeme bavit trochu pozitivněji. Prozatím je mezinárodně utrženo milionů 16.

Druhou novinkou je historické drama Zrození národa, kde velký prostor dostávají černošští herci a rasová témata. Film ještě na začátku roku sbíral nadšené reakce v Sundance, potom se na režiséra a scenáristu Natea Parkera provalil skandál týkající se obvinění ze znásilnění. Toho byl sice zproštěn, ale všechno šlo rychle do kopru s novou várkou domácích recenzí, tentokrát značně kritičtějších. Film tak nakonec startuje jenom se 7 miliony a jakékoliv oscarové ambice jsou už také naprosto mimo mísu. Akademici ale na druhou stranu tento rok mají dost černošských filmů, ze kterých mohou vybírat, aby si z nich zase na předávání každý neutahoval, takže Zrození národa nijak obrovská ztráta není.

Co se týče starších filmů, po dlouhé době se vracíme k Hledá se Dory, která ve světě konečně našla miliardu a v Americe je stále největším filmem roku s 485 miliony dolary. Jde o 27. film, který se dostal do prestižního klubu miliardářů. V rámci Pixaru Dory v cestě stojí už jen Toy Story 3 s 1 miliardou a 67 tisíci dolary. Co se týče celého Disneyho, je to jejich pátý nejúspěšnější animák všech dob. 

Decentně se sesunul o 48 procent Sirotčinec slečny Peregrinové, který má na konci druhého víkendu 15 milionů a celkově je v Americe na 51 milionech. Pořád kopíruje Labyrint: Útěk, což bylo cílem, větší rozpočet by jinak měl zachránit zbytek světa, kde jsou Foxové silní. Prozatím je v tom světě utrženo 94 milionů. Dobře se drží i Deepwater Horizon s 11,7 miliony. Tady se moc se zámořím počítat nedá, ale filmu nic jiného nezbývá, protože se současnými 38,5 miliony skončí tak maximálně na 70 mega v Americe a to k 110milionovému rozpočtu ani zdaleka nestačí. Mezinárodně zatím utrženo 27 milionů. Sedm statečných naštěstí skončí vítězně, tento víkend je to 9 milionů k 76 mega v Americe. Pro Denzela to bude spíše další Equalizer s tržbami okolo stovky, než Nepřítel pod ochranou, který šel těsně nad 125 milionů. Mezinárodně 58. Čapí dobrodružství se také drží solidně, ale čísla jsou bohužel od začátku malá. S čerstvými 8,4 miliony to dělá v Americe 50 milionů. Ze světa zatím přišlo alespoň 56 mega. 

Z potenciálních oscarovek se jasněji rýsuje Sully, který už má 114 milionů na kontě v Americe a 167 milionů dolarů celosvětově. Queen of Katwe se naopak musí posouvat po šachovnici po malých kouscích. Tento víkend má 1,6 milion a celkově jen 5 milionů. 

Příští víkend dorazí Zúčtování s Benem Affleckem. Herec Kevin Hart jinak za svoji kariéru vděčí svému prvnímu veleúspěšnému stand-up filmu Seriously Funny. Příští týden nás tak po dlouhé době čeká jeho další záznam z turné What Now?

Zdroj: Forbes

 

 

Dívka ve vlaku

04.10.2016 | USA
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní, Romantický
Info o filmu

Galerie: 9

Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu Box Office: Dívka ve vlaku si jede pro první místo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest