Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film?

Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Zdá se, že film bude hodně jiný než naznačují trailery nebo v něm minimálně bude klíčový aspekt, o kterém dlouho nepadlo ani slovo. Co se děje?

Jack Reacher: Nevracej se (Jack Reacher: Never Go Back) před námi něco tají. Možná jste si všimli, že z filmu necelý měsíc před premiérou bylo stále zveřejněno relativně málo fotografií, a že dosavadní trailery z větší části pořád dokola omílají více méně ty samé záběry. Oficiální synopse byla dlouho pouze neurčitá:

V Jack Reacher: Nevracej se si Tom Cruise znovu zahrál bývalého vojenského vyšetřovatele, který se jako duch objeví všude tam, kde je třeba odhalit nějaké bezpráví. Tentokrát bude pomáhat armádní majorce Susan Turner (Cobie Smulders), která je obviněná ze špionáže. Zároveň se musí vypořádat s vlastními hluboce zakořeněnými osobními problémy.

Z nějakého důvodu však před námi marketing tají jeden výrazný prvek knižní předlohy. V 18. díle románové série Lee Childa se Reacher dozvídá, že by mohl být otcem a s údajnou dcerou se také setká! Už před rokem, společně se začátkem natáčení, byla do role v tichosti obsazena Danika Yarosh (Heroes Reborn), která ale ještě letos o prázdninách na svém Twitteru fanouškům vzkazovala, že o své roli nesmí prozradit nic bližšího. Až  v upoutávce z 9. září jsme ji mohli letmo zahlédnout a teprve před pár dny ji jakoby mimochodem zmínil v článku magazín Empire. Ten prozradil, že se postava bude jmenovat Samantha Dayton, bude jí 15 let a ukáže nám aspekty Reacherovy osobnosti, které jsme doposud neviděli.

A z ničeho nic také Total Film v článku o chystaném filmu uvádí, že vztah s postavami Cobie Smulders a Daniky Yarosh bude zcela klíčový. Samantha je podle Daniky inteligentní drsňačka odchovaná ulicí, celý život vláčená dětskými domovy. V podstatě se musela vychovat sama, je povahou hodně podobná Reacherovi a vlastně je to takový „Reacher v těle teenagerky“. Oba jsou hodně tvrdohlaví a budou se hodně hádat. Ale zároveň Sam dokáže podat pomocnou ruku, zvlášť když urovnává věčné spory mezi Recherem a Turnerovou (Smulders). Všichni tři jsou taková disfunkční rodinka na útěku, na „roadtripu“ při kterém občas musejí přeskakovat ze střechy na střechu. A díky všemu tomu skákání do řeči, hláškování a emocím, které ze vztahu plynou, je film podle  Toma Cruise hodně jiný a je to velká zábava.

Což nezní vůbec špatně, nemyslíte? Minimálně podstatně zajímavěji, než poměrně mdlé scény, které předkládají dosavadní trailery. Tak v čem je problém? Proč to tajnůstkářství? Snaží se studio uchovat jakési překvapení? Má režisér Edward Zwick nějaké nesnáze ve střižně? Nejsou ony „rodinné“ scény do trailerů dostatečně dynamické? To jsou všechno samozřejmě otázky za milion, ale bylo by škoda, kdyby se z Jacka Reachera 2 vyloupnul zajímavý film, na který nikdo nepřijde kvůli nevýraznému marketingu. Něco obdobného se ostatně stalo Cruisově sci-fi Na hraně zítřka.

Abyste na vlastní oči viděli, že se Danika Yarosh natáčení skutečně zúčastnila, našli jsme pro vás alespoň pár fotek z placu a jedno vtipné video, z kterého je zřejmé, že se ústřední trojka společně řádně vyblbnula. Přidáváme nejnovější trailer, plakát, fotky a novou synopsi, která už je podstatně sdílnější.

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. Režíruje Edward Zwick, na scénáři spolupracovali Richard Wenk a Marshall Herskovitz. Románovou předlohu napsal Lee Child. Datum české i slovenské premiéry je stanoveno na 20.10. 2016.

Zdroje: Danika Yarosh, Deadline, Empire, Games Radar

Jack Reacher: Nevracej se

21.10.2016 | USA, Čína
Akční, Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 14

Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu Jack Reacher 2: Ukazují trailery výrazně jiný film? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu