Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna

Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Marc Forster potom mluví o šílených podmínkách, za jakých vznikalo Quantum of Solace.

Bond je vděčné téma, a tak se bude o příštím Jamesově představiteli diskutovat do té doby, dokud nebude skutečně oficiálně odhalen. Callum McDougall, výkonný producent posledních čtyř bondovek, nicméně trvá na tom, že pro Barbaru Broccoli a Michaela G. Wilsona (čelní představitelé produkční společnosti Eon, která Bonda vyrábí) je volbou číslo jedna stále Daniel Craig. Jestli se Craig skutečně vrátí McDougall neví, nicméně pokud herec projeví sebemenší zájem, role je jeho a Broccoli s Wilsonem v jeho návrat stále doufají.

Na poli novinek tedy žádá velká úroda, a tak se raději podíváme do minulosti. Režisér Marc Forster se docela otevřeně rozpovídal o natáčení bondovky Quantum of Solace. Ta to od začátku měla nesmírně těžké. Casino Royale podle Forstera vychází z vůbec nejlepší knižní bondovky, mělo dobře zpracovaný scénář a přišlo po řadě slabších filmů. Quantum nevycházelo z žádné předlohy, laťku mělo nasazenou opravdu vysoko a ještě se chystalo k natáčení v době, kdy došlo k nechvalně proslulé stávce scenáristů.

Forster tedy neměl v ruce hotové podklady a zvažoval, jestli nemá z natáčení vycouvat. Producenti ale měli pevně dané datum premiéry a přesvědčili ho, že stávka scenáristů brzy skončí, prozatím se natočí scény, které už jsou hotové, pak se dodělají ty zbývající a vše bude v pořádku. To se tak úplně nestalo. Točilo se tedy z nehotového scénáře, který za pochodu upravovali Forster s Craigem. Marc připouští, že se záměrně snažil vše maximálně zjednodušit a vlastně z filmu udělal příběh o pomstě ve stylu thrillerů ze 70. let minulého století. Řídký děj se snažil zamaskovat rychle sestříhaným vyprávěním a už během natáčení musel na sestřihu začít pracovat, aby měl alespoň hrubou představu, jestli děj někam směřuje a měl na střih dostatek času. Po skončení natáčení už totiž bylo možné ve střižně strávit asi jen šest týdnů, jinak by se film nestihl včas předat zvukařům a dalším oddělením.

Vzhledem k natáčím podmínkám je Forster s filmem spokojený, je rád, že byl v kinech úspěšný a také má pocit, že s postupujícími lety jsou mnozí diváci ke snímku smířlivější. Patříte mezi ně?

Zdroje: Variety, Collider

Galerie: 10

Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu Bond 25: Daniel Craig je bez debat kandidátem číslo jedna | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest