Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět

Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sony chystá vlastní "X-Meny" i vlastního supervojáka bez vzpomínek.

Kdo nemá vlastní komiksové univerzum, není dostatečně cool. Na zlatou žílu cross-markingu jako první narazil Marvel, když si otevřel filmové studio. Následovníci na sebe nenechali dlouho čekat. Studio Fox už také nedělá X-Meny jen tak na pokračování, ale v rámci provázaného světa. Warner má pod palcem komiksy nakladatelství DC a ani Sony nechtělo být pozadu. Studio mělo od Marvelu zakoupeného Spider-Mana a myslelo si, že jenom na něm postaví celý svět provázaných filmů. Jenže to se nepovedlo ani zdaleka. Už po druhém Amazing Spider-Manovi zůstávaly tržby i hodnocení za očekáváním, a tak v Sony složili zbraně a poprosili Marvel, jestli by Petera Parkera nevzal na milost v Marvel Universe.

Jenže v Sony to nehodlají jen tak vzdát. Když se nepodařilo postavit svět na jedné komiksové postavě, co to zkusit s celým nakladatelstvím? Valiant možná není tak slavná značka jako Marvel nebo DC, ale jejich knihovna rozhodně není malá a dají se v ní najít tituly, které sklízejí chválu nebo rovnou nejrůznější ceny.

Momentální plán je takový, že studio natočí dva filmy ze série Harbinger, dva ze série Bloodshot a nakonec se obě značky potkají v pátém, cross-overovém filmu. Pokud si snímky povedou dobře, počítá se s nejrůznějšími spin-offy. Původně měl jít jako první do kin Bloodshot, nakonec ale bude nejdříve představen jako záporák ve filmu Harbinger, než dostane vlastní snímek.

Komiksová série Harbinger pojednává o Peteru Stanchekovi, teenagerovi s psionickými schopnostmi, který je neustále na útěku před úřady. Podezřelá korporace Harbinger kolem Petra stále víc a víc stahuje smyčku, a pokud nechce být polapen, nezbývá mu nic jiného, než dát dohromady skupinku podobně najatých individuí a společnými silami přejít do protiútoku.

Bloodshot je potom bývalý voják, který má v krevním řečišti speciální nanoboty. S jejich pomocí se dokáže velice rychle regenerovat, ovládat silou vůle stroje a měnit tvar svého těla. Přišel ale o všechny vzpomínky a je využíván pouze jako stroj na zabíjení. Teprve když se vymkne z nadvlády svých pánů, začne pátrat po tom, kdo je a kdo je zodpovědný za jeho současný stav. Cesta pomsty může začít.

Původně se s premiérou prvního filmu počítalo už na rok 2017, ale to se asi nestihne. Scénář k snímku Harbinger píše Eric Heisserer (Příchozí, Zhasni a zemřeš), scénář pro Bloodshota psal Jeff Wadlow (Kick-Ass 2) a režírovat měli David Leitch a Chad Stehelski (John Wick). To ale bylo ještě v době, kdy se počítalo s tím, že jako první půjde do kin Bloodshot a Harbinger bude následovat, takže je možné, že je vše dávno jinak. Produkuje Neal H. Moritz (Rychle a zběsile, Já, Legenda), za Valiant Comics dohlíží jeho kreativní šéf Dinesh Shamdasani a Sony zastupuje Andrea Giannetti (naposledy Pasažáři, Inferno, Sedm statečných).

Pokud se Bloodshotovi a Harbingeru bude dařit, mají být dalšími žhavými adepty na zfilmování komiksy HARD Corps, Livewire, Generation Zero a Faith.

Co vy na to? Je v kinech prostor pro další komiksové univerzum? Znáte něco z nabídky nakladatelství Valiant a můžete doporučit?

Zdroje: THR, The Wrap

Galerie: 7

Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu Harbinger: Sony chce spustit svůj vlastní komiksový svět | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest