The Promise: Historická romance z rozvráceného Turecka

The Promise: Historická romance z rozvráceného Turecka | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Oscar Isaac, Christian Bale a Charlotte le Bon na pokraji 1. světové války na genocidou zmítaném tureckém venkově. To vše od režiséra Hotelu Rwanda v prvním traileru.

Oscar Issac (Star Wars: Síla se probouzí) se naposledy objevil v komiksovém velkofilmu X-Men: Apokalypsa. Abychom ale nezapomněli, že to umí i v jiném žánru, přichází s prvním trailerem novinka The Promise. V ní si Oscar zahrál Michaela Boghosiana, studenta medicíny,který se rozhodne přinést moderní medicínu do vesnice svých předků v jižním Turecku. A to v roce 1914, kdy se začne schylovat k připojení Turecka na stranu Němců v první světové válce. Zde se setká s půvabnou umělkyní Anou (Charlotte le BonMuž na laně), kterou doprovází novinář Chris Myaers v podání Christiana Balea (Temný rytíř). Veškeré válečné a politické situace by měly být ještě okořeněn ještě jiskřením a rivalitou v rámci jejich vztahového trojúhelníku.

Tvůrci nám v traileru dávají nahlédnout do situace v roce 1914. Vidíme, jaký dopad měly události na hlavní hrdiny a je tu patrná určitá diverzita pohledů. Nicméně ať již bude výsledný snímek více historický či romantický, případně půjde o propojení obojího, tak nemusíme pochybovat, že by byla nouze o silné drama v pohnutých časech. Film zrežíroval Terry George, který naposledy výrazně zabodoval s Hotelem Rwanda zdá se, že i tentokrát usiluje o kvalitní snímek. Téma arménské genocidy Turky je v současnosti velmi živé, takže je dost možné, že film vyvolá nejednu ohnivou debatu.

Film se promítal v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Torontu, odkud jsou ohlasy prozatím tak padesát na padesát. Všechny recenze nicméně zmiňují slova jako "tradiční" nebo "staromódní", takže bude zjevně na každém divákovi, jak mu takový styl vyprávění sedne. Pro široké nasazení v kinech zatím datum není. Co říkáte na první ukázku?

The Promise

05.11.2016 | USA, Španělsko
Drama, Historický, Romantický
Info o filmu

Galerie: 2

The Promise: Historická romance z rozvráceného Turecka | Fandíme filmu The Promise: Historická romance z rozvráceného Turecka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest