Box Office: Letní paráda malých filmů končí

Box Office: Letní paráda malých filmů končí | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 2 obrázky
Léto tento rok patřilo malým filmům, jen co začalo září, hned tu máme dvě katastrofy, z nichž jednu má na svědomí rodina Scottů. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: V Číně si odbyl premiéru Star Trek: Do neznáma a Utržil slušných 30,5 milionu dolarů. To film celosvětově posouvá na 285 milionů a 300 milionů je určitě dosažitelných, ale pořád je to málo. Abychom se s jistotou mohli bavit o dalším pokračování, musel by film utržit ještě tak o sto milionů víc. Takhle zůstává budoucnost ságy značně nejistá a je docela klidně možné, že v nejbližších letech budeme Star Trek vídat jen na televizních obrazovkách.

Původní článek 4.9.: První novinkou měsíce září je drama The Light Between Oceans se slušnou plejádou tvůrců (režisér Derek Cianfrance, herci Michael Fassbender a čerstvě oscarová Alicia Vikander), ale o trochu horším výsledkem. Fakt, že drama o veteránovi první světové války, jeho ženě a jejich osamělém životě na ostrově, přichází v září, je dostatečným ukazatelem, že tady oscarové sošky padat nebudou. Tohle není film s Meryl Streep, který může vycházet kdykoliv během roku a nominaci dostane. Vlažné přijetí kritiky následuje i vlažné přijetí diváky, které dělá 4,9 milionů. S nadcházejícím svátkem Labor Day to bude 6 milionů. Film ještě po dohodě distribuoval Disney, přestože jej vyrobila společnost DreamWorks, která nově spadá pod Universal. Produkce spolkla dvacítku a film bude mít potíže dosáhnout na dvojnásobek. Škoda, tyhle filmy přece jenom v kinech pořád chybí.

Naprostá pohroma ale potkala sci-fi Morgan, které je takovou akčnější a hororovější verzí nedávné Ex Machiny. Film je debutem syna Ridleyho Scotta Lukea, který doposud dělal tátovi second unit na Exodu. Snímek má známější herce, třeba Kate Maru, Tobyho Jonese, Paula Giamattiho a Foxové ho skrze spoiler-full trailery docela silně propagovali. Film je lehce podprůměrný a asi bychom nad tím mávli rukou, kdybychom tu neměli jiné kousky, které byly taky horory, ale kvalitativně jinde (Smrt ve tmě). Peníze se tak budou hlavně díky marketingu prodělávat masivně, protože Morgan začíná v 2000+ kinech s 1,8 miliony! Ani dodatečných 400 000 za svátek tohle nezachrání od sedmého nejhoršího debutu v širokém nasazení. Mezinárodně je zatím utrženo necelý 1,5 milionu.

Pro srovnání mrkněte na poslední novinku, kterou je No Manches Frida, komedie cílící na španělsky mluvící diváky. Vzpomínáte na veleúspěšné Instructions Not Included před třemi lety, které se dokonce dostaly i k nám jako Bez návodu? Stejný distributor, podobně limitované nasazení (362 kin), o trochu horší tržba, "jenom" 3,65 milionů dolarů. Tady někdo slušně vystihl poptávku. A malá perlička: Jedná se o remake německého hitu Fakjů pane učiteli.

Naštěstí tu máme menší filmy, které odstartovaly ještě v létě a mohou se tak jeho magií nést dál. Třeba Smrt ve tmě, která to dotáhla na jedničku víkendu s 15,7 miliony a 19 miliony za prodloužený víkend. Film, co stál desítku je na 59 milionech globálně a pokud si udrží kina, tak možná půjde někam k 90 mega. Až v pátém týdnu můžeme říct, že měl Sebevražedný oddíl parádní propad (jenom 18 %) a končí s 10 miliony a 297 mega v Americe. Třístovka nakonec bude, ale že to trvalo. Oficiálně byl překonán i Šestý smysl a Oddíl je teď v amerických pokladnách druhým nejúspěšnějším filmem srpna. Strážci galaxie jsou s 333 miliony stále v pohodě. Celosvětově jsme na 673 milionech, takže překonání 700milionové hranice přestává působit nereálně. Parta padouchů už také jak v USA, tak mezinárodně stačila předstihnout podstatně slavnějšího Supermana, který jako Muž z oceli utržil "jen" 668 milionů.

Hledá se Dory zmiňujeme jen proto, že bude doplácet na další Disneyho pohádku Můj kamarád drak. Ta se prozatím vzmáhá jen na 64 milionů v Americe a 92 mega celosvětově. Úplná hrůza to není, ale úspěch také ne. Lionsgate jinak znovu rozšířili nasazení westernu Hell or High Water, už jsme v 1300 kinech a pořád se chodí. K čerstvým 4,5 milionům připočtěte ještě nějaké drobné za svátek a máte dosavadních 16,5 milionů. Jinak zatímco většina filmů padá o pětinu nebo dokonce svátkem nabírá trochu diváků, Mechanik zabiják: Vzkříšení a Ben-Hur nic neřeší a stále padají o 40 procent. Mechanik4 miliony a patnáctku z Ameriky, zatímco Ben-Hur 2,8 milionů a 24 milionů ze Států. Každým dnem ho tak překoná Meryl Streep a její Božská Florence, která je o nějakých sto tisíc pozadu a podobné problémy s propady rozhodně nemá.

Pokud vám jinak chyběly Krotitelky duchů, tak o svátečním víkendu jste měli možnost si je zopakovat. Není divu, že tak film s 1,3 milionem narostl o 130 procent. Pořád ale má jen 126 milionů celkově, které sérii nedělají a od nás už jste stejně dávno četli, že jsou tam asi 70milionové ztráty. Nárůst zaznamenala i Nerve: Hra o život, která taky dostala na svátek 600 kin a mohla si vyhrát. Nárůst 130 procent to nebyl, jenom 34, ale i tak je 685 000 dolarů dobrých. Nevýrazných +7 % má i srdcovka od Natalie Portman s názvem A Tale of Love and Darkness, která je adaptací stejnojmenné knihy. Film je v hebrejštině, takže to není úplně snadný prodej pro jednu z nejoblíbenějších hereček, která se tak nějak ztratila z hledáčku za poslední roky. Film má v Americe zatím 338 000 dolarů a čísla pro Izrael ještě nejsou, tak uvidíme.

Předěly mezi létem a podzimní sezónou jsou vždycky takhle nudné, ale už příští týden bude o čem mluvit, protože startuje první nadějná Oscarovka Sully s Tomem Hanksem a k tomu horory When the Bough Breaks a The Dissapointments Room. Poslední jmenovaný je jinak další kousek z katalogu zbankrotovaného domu Relativity Media a hledal distributora a premiérové datum zhruba půl roku. Nečekejte zázraky.

Zdroj: Forbes

Mechanik zabiják: Vzkříšení

26.08.2016 | USA, Francie, Thajsko
Akční, Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Letní paráda malých filmů končí | Fandíme filmu Box Office: Letní paráda malých filmů končí | Fandíme filmu Box Office: Letní paráda malých filmů končí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu