Dirk Gently’s Holistic Detective Agency: Seriálová adaptace komediální sci-fi detektivky Douglase Adamse

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency: Seriálová adaptace komediální sci-fi detektivky Douglase Adamse | Fandíme filmu
Podívejte se na sympatický trailer z blížící se novinky natočené na motivy detektivního románu od autora Stopařova průvodce po Galaxii.

Spisovatel Douglas Adams se po celém světě nejvíce proslavil knihou Stopařův průvodce po Galaxii. Kromě ní je ale autorem i několika dalších děl, mezi nimž můžeme najít dvoudílnou sérii Dirka Gentlyho. Tu Adams čtenářům představil v roce 1987 první knihou nazvanou Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho (Dirk Gently's Holistic Detective Agency). Sledujeme v ní Dirka Gentlyho, trochu potrhlého detektiva a cestovatele časem v jedné osobě, který se svým parťákem Toddem Brotzmanem vyšetřuje v různých časových momentech všelijaké případy. BBC se v minulosti již jednou snažilo dostat tuto knihu na televizní obrazovky. Pár let nazpátek vydalo čtyř epizodický seriál Dirk Gently, který však nedostal nijak oslnivé reakce a rychle se pak na něj zapomnělo.

Stanice BBC však v knize pořád vidí dobrý námět na seriál a tak v koprodukci její americké verze (BBC America) a Netflixu nyní vznikl nový pokus o adaptaci stejnojmenné knihy. Režie se chopili Paco Cabezas (Pan Dokonalý, seriál Penny Dreadful) a Dean Parisot (seriály Masters of Sex, Strážce pořádku) a autorem scénáře pro několik epizod je Max Landis (Viktor Frankenstein, American Ultra). V roli vyšetřovací dvojice se představují Samuel Barnett (Jupiter vychází, seriál Penny Dreadful) jako Dirk a Elijah Wood (Frodo z Pána prstenů) jako Todd. V celé řádce dalších rolí uvidíme například Aarona Douglase (seriály The Flash, Bylo, nebylo), Michaela Eklunda (seriály Gotham, Batesův motel), Mpho Koaho (Saw 6, seriál Falling Skies) nebo Hannah Marks (seriály Castle na zabití, Stoupenci zla).

Seriál se hlouběji představil na letošním Comic-Conu. Showrunner Robert Cooper ho tam popisoval jako kombinaci seriálů Supernatural, Sherlock a Doctor Who. Níže přiložený trailer představu takové kombinace opravdu splňuje (aspoň pro mě) a tak by Dirk Gently mohl být potenciálně slušnou náhradou během čekání na další řadu některého ze zmíněných seriálů. Jak se Dirk Gently’s Holistic Detective Agency jeví vám nám můžete po zkouknutí ukázky dát vědět do komentářů. Seriál začne být vysílán v Americe 22. 10. běžným týdenním cyklem na BBC America. Zbytek světa se všech osmi epizod první série oficiálně dočká až v prosinci, kdy budou najednou vydány na Netflixu.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest