Manchester by the Sea: Údajný adept na film roku se blíží do kin

Manchester by the Sea: Údajný adept na film roku se blíží do kin | Fandíme filmu
Roadside Attractions
Zobrazit další 3 obrázky
Skvěle hodnocené drama s Caseym Affleckem v hlavní roli se po festivalové premiéře ze začátku roku zanedlouho podívá do sálů amerických kin.

Nestává se tak často, že si film odnese z filmového festivalu v podstatě jen pozitivní ohlasy. Přesně to se ale povedlo na začátku roku snímku Manchester by the Sea na festivalu Sundance. Mnoho z diváků pak film rovnou pasovalo na žhavého kandidáta na nejlepší film letošního roku, což v tu chvíli trošku úsměvně nastartovalo krátkou diskuzi o Oscarech 2017 ještě před udělením těch z ročníku 2016. Film byl následně rychle odkoupen distribučními partnery Amazon a Roadside Attractions.

Režisér Kenneth Lonergan, který je zároveň autorem scénáře (Přeber si to, Gangy New Yorku), nám ve své novince představuje postavu Leeho, jehož starší bratr Joe zrovna zemřel na infarkt. Po sobě zanechal syna, náladového teenagera Patricka, jehož opatrovnictví dal ve své poslední vůli na starost právě Leemu. Ten svou nově nabytou povinnost zprvu odmítá, ale nakonec je donucen ji přijmout. Musí se tak vrátit do svého rodného města a vyrovnat se tam se svojí minulostí, tamější komunitou a především se svojí bývalou manželkou Randi, které měla v minulosti co do činění s jeho odchodem z města.

Ústřední duo tvoří Casey Affleck, coby novopečený opatrovník, a Lucas Hedges (The Zero Theorem, Kill the Messenger) jako jeho synovec Joe. Jako jeho zesnulého otce uvidíme v několika scénách Kylea Chandlera (Carol, Argo). Ve filmu dál hrají například Michelle Williams (Zkrocená hora, Prokletý ostrov), Gretchen Mol (3:10 Vlak do Yumy, seriál Impérium - Mafie v Atlantic City) a Tate Donovan (Argo, seriál 24 hodin: Dnes neumírej).

Co se týče dosavadních reakcí kritiků, tak od Manchester by the Sea máme čekat opravdu výborné drama. Na Rotten Tomatoes je aktuálně ohodnocen 95% (průměr z 21 recenzí). Snímek je vesměs vychvalován jako celek coby kvalitní, emociálně nabité drama, jemuž vévodí herecký výkon Caseyho Afflecka. Dole koukněte na trailer a pak nám můžete dát vědět, jak na vás film z ukázky zapůsobil. V Americe jde do kin v půlce listopadu, ale například v Británii a Německu se ho dočkají až v lednu příštího roku. U nás zatím oznámen nebyl, ale po skvělých reakcích by bylo škoda, kdyby se ho některý z tuzemských distributorů nechopil.

Místo u moře

23.01.2016 | USA
Drama
Info o filmu

Galerie: 4

Manchester by the Sea: Údajný adept na film roku se blíží do kin | Fandíme filmu Manchester by the Sea: Údajný adept na film roku se blíží do kin | Fandíme filmu Manchester by the Sea: Údajný adept na film roku se blíží do kin | Fandíme filmu Manchester by the Sea: Údajný adept na film roku se blíží do kin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest