Box Office: Sebevražedný oddíl je nový Twilight

Box Office: Sebevražedný oddíl je nový Twilight | Fandíme filmu
Sony Pictures
Kasovní tradice komiksových Warner Bros. pokračuje. Bude vůbec film DC Comics někdy trvalkou?

Pokud jste vyslyšeli naše varování z minulého víkendu, tak teď nejste nijak překvapení. Ano, Sebevraždený oddíl spadl ve druhém víkendu o 67 % a utržil 43,7 milionů dolarů. Jsme tedy znovu mezi propady takových "hitů" jako Elektra, X-Men Origins: Wolverine, Jonah Hex a samozřejmě Batman v Superman. Warneři a DC nepochybně cílí na klasiku Marvel Cinematic Universe, která se pohybuje mezi 50 - 60% propady. Warneři ale takové štěstí zatím neměli (nejblíže byli Nolanovi Batmani) a zřejmě mít nebudou. Novináři opravdu hovoří o novém Twilightu, kdy se v prvním víkendu nahrnou houževnatí fandové a v druhém jsou prázdná kina. Samozřejmě pokud se budou držet rozpočty na uzdě, tak to není vysloveně problém a superhrdinská mašinérie pojede dál. 

Filmy jako Sebevraždený oddíl a Batman v Superman tíží především fakt, že nejsou příliš dobré a nezasahují rodinnou cílovku. Proto má Captain America v pátek propady okolo 75 %, ale přes víkend všechno doženou rodiče s dětmi a potom jsme na 59 %. Neoddiskutovatelný úspěch jsou samozřejmě 223 miliony z Ameriky, což znamená, že za pár dní bude Suicide Squad třetím nejúspěšnějším filmem srpna (druhá jsou Znamení, první Strážci galaxie). Třístovka v USA nepadne, ale na konci bude Oddíl na dohled několika milionů. Ve světě se film také nedrží kdovíjak výborně, ale alespoň jsme tam na 242 milionech, což dohromady dává 465 mega a prozatimní nálepku 11. nejúspěšnějšího filmu roku.

První novinkou víkendu je netradiční animák Buchty a klobásy, který mládeži nepřístupným způsobem vypráví o sexuálním životě rozličných potravin. Jelikož jde o kousek z produkce Setha Rogena a Evana Goldberga, je trošičku chytřejší než obyčejné přisprostlé komedie, ve kterých se jede na první signální. Kritici film ocenili lehce nadprůměrně a začíná s 33,6 miliony, což je nejlepší debut animovaného mládeži nepřístupného filmu. Moc jich ale na druhou stranu není. Pro tvůrce je to obrovská výhra, protože zaplatili jen 19 milionů a jak ukazují vytrvalé Matky na tahu, pro podobné filmy tohle léto existuje prostor, aby dlouho vydělávaly slušné peníze. 

Zklamáním je naopak Můj kamarád drak, se kterým Disney vůbec neatakuje svoje hrané pohádkové náměty. Popelka, Zloba, Čaroděj ze země Oz, ti všichni začínali okolo 70 až 80 milionů. Drak debutuje s 21,5 miliony. Bohužel nejde o tak známý materiál a výtečné recenze a disneyovské logo sami všechno neutáhnou. Naštěstí se zřejmě neočekávalo moc, protože film stál jen 65 milionů. Určitě by to nemělo Disneyho odradit od toho natáčet i lacinější a menší hrané příběhy. Jen prostě nebude končit se stovkami milionů. Mezinárodně zatím dorazilo do prasátka dalších 5 milionů.

Jinak je polovina srpna a to znamená alternativní program s Meryl Streep. Minulý rok Nebylo nikdy pozdě, tenhle rok je tady Božská Florence o zbohatlé paničce, která se bez hudebního talentu rozhodne udělat kariéru profesionální zpěvačky. Na film šlo 97 % lidí starších 25 let a utržil 6,8 milionů. Čekejte zřejmě slušnou výdrž a možný restart při Oscarové sezóně.

To, že je Sebevražedný oddíl pouze pro fanoušky, náramně vyhovuje Jasonovi Bourneovi a posádce Enterprise, kteří nepochybně budou těmi filmy, které mnozí vyberou na konec léta. Už teď to vypadá, že se jejich propady ustálily a nejsou pod takovým tlakem jako předchozí víkendy. Jason Bourne přišel o 39 % diváků a s 13,6 miliony je na 126 milionech v USA a 246 mega celosvětově. O 32 % diváků potom přišel Star Trek: Do neznáma, aby s 6,8 miliony dorazil k metě 200 milionů celosvětově (a o dalších 11 milionů ji překonal). Matky na tahu opustilo ve třetím týdnu jen 18 procent divaček a film s čerstvými 11 miliony možná dosáhne na stovku z Ameriky. Zatím je na 71 milionech (85 celosvětově). Já, kocour musí být opravdu poslední možností pro rodinnou podívanou, i když propad 44 % není zlý. Ve druhém týdnu si 3,5 milionů připočtěte k dosavadní desítce a máte momentální americkou tržbu.

Z malých filmů odstartovalo drama Anthropoid o atentátu na Heydricha. V Karlových Varech jste už měli možnost film vidět, v Americe startuje ve skromných 452 kinech, ze kterých si odnáší 1,2 milionu. Distributor ho tam nechá ještě tak dva týdny, potom by se to už hrubě nevyplatilo. Od scenáristy Sicaria jinak dorazil i moderní western Hell or High Water, ve kterém Chris Pine a Ben Foster vykrádají texaské banky, zatímco je jim na stopě šerif Jeff Bridges. Ze 32 kin padlo slušných 592 000 dolarů. 

Příští víkend nás čekají Týpci a zbraně, převyprávění Ben-Hura, Kubo a kouzelný meč a Imperium neboli Harry Potter mezi nacisty.

Zdroj: Forbes

Můj kamarád drak

12.08.2016 | USA
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest