Divergence: 4. film se ruší, série se přesune na TV obrazovky

Divergence: 4. film se ruší, série se přesune na TV obrazovky | Fandíme filmu
Lionsgate
Tržby Aliance byly tak mizerné, že producenti nemohou před akcionáři obhájit natáčení čtvrtého filmu. Příběh dokončí v televizi, kde závěr ságy Divergence bude zároveň startem nového seriálu.

Móda rozdělování posledních dílů adaptací oblíbených literárních sérií asi těší málokoho. Rovnice „jedna kniha = dva filmy“ se dala obhájit u Harryho Pottera, méně už pak u Hunger Games a nejhůře u Stmívání. K podobnému kroku se svého času odhodlali i tvůrci a producenti ságy Divergence a ukázalo se, že šlo o rozhodnutí špatné.

Třetí film ságy, Aliance, totiž v kinech uspěl o poznání méně než jeho starší bratříčci a v amerických kinech se došoural jen k částce 66 milionů dolarů, zatímco Divergence dostoupala na 150 a Rezistence na 130 milionů. Čísla sice mluví jasně, ale že dají u Lionsgate fanouškům young adult knížek vyslovenou facku, čekal asi jen málokdo. Do světa se totiž rozletěla zpráva, že čtvrtého dílu s připravovaným názvem Ascendent, se v kinech nedočkáme. Místo toho se celá série přesune do televize, kde by se příběh Tris, Čtyřky a spol. uzavřel televizním filmem, který by zároveň sloužil jako zadní vrátka k seriálu, zatím neobjasněnému a podstatně méně nákladnému spin-offu.

Odchod režiséra Roberta Schwentkeho, který stál za druhým a třetím filmem, navíc takhle těsně před plánovaným začátkem natáčení, tak dostává nový podtext. Největší tragikomedií teď zůstává fakt, že není jisté, zda by se na tomto způsobu zakončení chtěli podílet i herci, kteří se během hraní teenagerských rolí stihli vyprofilovat ve větší či menší hollywoodské hvězdy a účast Shailene Woodley, Ansela Elgorta nebo Milese Tellera je tak bohužel ve hvězdách. Woodley novinářům naposledy řekla, že ji změna zaskočila a teprve bude zjišťovat, co pro ni vlastně přesunutí značky do televize znamená. Miles Teller pak uvedl, že s ním zatím nikdo o účasti v seriálu nikdo nemluvil, ale pokud by nabídka přišla, nejspíš by ji odmítl. Účast nového režiséra Lee Tolanda Kriegera (Věčně mladá) by měla zůstat nezměněna.

Ohlasy na rozhodnutí Lionsgate jsou v případě fanoušků zděšené, v případě nezaujatých diváků pak občas i mírně posměšné. Studio si nicméně věří a plánuje z televizního filmu odvodit první seriálovou řadu o deseti až třinácti dílech, na kterou by pak případně navázaly řady další. Zatím však není z vyjádření zástupců studia zcela zřejmé, jestli by příběh Aliance (Ascendatu) dokončil už televizní film nebo by byl roztažený až do konce první řady.

Zdroje: Deadline, Variety, THR

Série Divergence: Aliance

28.12.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Romantický
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest