Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb

Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Do našich kin se blíží šílená komedie z prostředí obchodu se zbraněmi.

Režisér Todd Phillips se do podvědomí diváků zapsal nejrůznějšími komediemi. V posledních letech bylo jeho jméno pevně spjato se sérií Pařeb (v originále The Hangover), která však skončila třetím dílem Pařba na třetí v roce 2013. Až doteď žádný další film Phillips nenatočil. Nyní znovu pokračuje v komediální tvorbě a představuje nám svůj nový film Týpci a zbraně (War Dogs), který je natočen na motivy skutečných událostí.

David a Efraim jsou dva obyčejní dvacátníci, kteří chtějí vydělat velké peníze. Rozhodnou se o to pokusit prostřednictvím nepříliš známých státních zakázek pro americkou armádu. V probíhající válce v Íráku o ně není nouze. Dvojice začne pomalu dostávat za množící se zakázky víc a víc peněz, až narazí na dosud největší práci – dodat afgánské armádě zbraně v hodnotě 300 milionů dolarů. Brzy se však ocitnou v nebezpečných kruzích, kde nic není tak jednoduché, jak se zprvu zdá. Scénář vznikl ve spolupráci režiséra, Jasona Smilovice (Nabít a zabít, seriál Unesený) a Stephena China (Feťáci).

Z popisu příběhu se film může jevit jako vážné drama ve stylu Obchodníka se smrtí, z traileru ale jakákoliv potencionální vážnost okamžitě odpadá a film se jeví jako ulítlá komedie. V hlavních rolí účinkují Miles Teller (Whiplash, Fantastická čtyřka) a Jonah Hill (22 Jump Street, Ave, Caesar!). Ve vedlejších rolích se objeví například Bradley Cooper, Ana de Armas (Nebezpečné pokušení, Exposed) a Shaun Toub (Soukromá válka pana Wilsona, Iron Man). Před kamerou se na chvíli mihne Dan Bilzerian v roli sama sebe.

Nálepku „dle skutečných událostí“ má ve film nejspíš jen kvůli základní premise, zbytek je (až je to zbytečné psát) jasná fikce, jejíž hlavním cílem je pobavit. Snímek má eRkové označení, takže můžeme očekávat sprostá slova a jelikož jde o film Todda Phillipse, tak nejspíš i trochu lechtivý humor. K vlastnímu seznámení přikládáme níže trailer. Týpci a zbraně jdou do kin v Česku i na Slovensku 18. 8. 2016.

Týpci a zbraně

19.08.2016 | USA, Kambodža
Komedie, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 5

Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb | Fandíme filmu Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb | Fandíme filmu Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb | Fandíme filmu Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb | Fandíme filmu Týpci a zbraně: Nová komedie od režiséra Pařeb | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest