Hra o trůny: Návrat populární postavy neoficiálně potvrzen

Hra o trůny: Návrat populární postavy neoficiálně potvrzen | Fandíme filmu
Z Irska fanoušci tak trochu naznačují budoucnost jedné z postav, k tomu přikládáme video s tvorbou počítačových efektů, především pro silné finále šesté řady.

Seriál Hra o trůny (Game of Thrones) je moc dobře znám svým nelítostným postojem k postavám, kdy mu nedělá sebemenší problém zabít v nečekaný moment třeba i jednoho z hlavních hrdinů. Někdy však místo smrti postava nějakým způsobem zmizí a na obrazovku se vrátí až po nějaké době, když se hodí do plánu tvůrcům. Jedním takovým příkladem za všechny je Gendry, kterého jsme neviděli od třetí řady a od té doby jen o něm a jeho nekonečném pádlování do Králova přístaviště vznikají na internetu další a další vtípky. Původně to vypadalo, že podobného osudu se po šesté řadě dočkal i Jorah Mormont (Iain Glen), když se, nakažený šedým lupusem, vydal hledat lék. To vyvolalo otázku, na jak dlouho scenáristé chtějí tuto postavu hodit „k ledu“ a kdy se s ní zase setkáme. Dle informací od pár lehce všetečných fanoušků to vypadá, že poměrně brzy.

Jeden ze zmíněných diváků popsal na svém Twitteru svůj let do irského Belfastu, na jehož palubě byl právě i představitel Mormonta, Iain Glen, spolu s Gwendoline Christie (v seriálu hraje Brienne z Tarthu). Na tom by samozřejmě nebylo nic zvláštního, kdyby se v Irsku neměla natáčet sedmá řada Hry o trůny. V jednom z tweetů následně ještě fanoušek tvrdí, že viděl Glena číst scénář, který by mohl, ale klidně nemusel, být k příští sezoně seriálu. Několik dalších fanoušků pak vášnivě psalo na sociální média, že zmíněnou dvojici v Belfastu opravdu viděli. Vypadá to tak, že příští rok v událostech v Západozemí Jorah Mormont chybět nebude, na vlastní oči se o tom ale sami ujistíme trochu později, než tomu bylo u Trůnů doposud zvykem.

Čekání vám aspoň na chvíli může zkrátit níže přiložené video, ve kterém uvidíte vkládání vizuálních efektů do některých scén v průběhu celé šesté řady a jejich následnou úpravu. V podstatě celý prostor videa dostala přeměna Králova přístaviště, především v epizodě Vichry zimy (The Winds Of Winter). Je hodně zajímavé vidět například vložení Baelorova septa do chorvatského Dubrovníku (na kterém je založeno hlavní město Západozemí), stavbu a různé detaily samotného septa a nakonec i jeho zničení. V pár dalších záběrech si můžete všimnout, kolik je ve scénách doopravdy využito komparsistů a jaká část davu je ve skutečnosti jen počítačová grafika docílená použitím green screenu. A pokud vás technická stránka věci moc nebere, video si vaši pozornost určitě udrží aspoň skladbou Light of the Seven, jenž je součástí oficiálního soundtracku seriálu.

Byli byste rádi, kdyby se postava Jory Mormonta vrátila hned zkraje sedmé řady? A jak se vám líbí vnitřní pohled na tvorbu efektů pro seriál?

Zdroje: ScreenRant I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest