The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením

The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Michael Fassbender a Alicie Vikander jako zamilovaný pár na odlehlém australském ostrově, na který doslova připluje dítě.

Maják je pro někoho definicí klidného místa skýtající blaženou samotu a nezaměnitelnou atmosféru, pro jiné je to opuštěné, chladné místo, připomínající svou odlehlostí spíš vězení. Spisovatelka M.L. Stedman by se nejspíš zařadila do první skupiny, jelikož do okolí jednoho majáku zasadila značnou část svého románu The Light Between Oceans. Režisér Derek Cianfrance (Blue Valentine, Za borovicovým hájem) nám nyní představuje stejnojmennou filmovou adaptaci, ke které zároveň napsal i scénář.

Těsně po skončení první světové války se vrací Tom Sherbourne ze západní fronty zpátky do rodné Austrálie. Plný vzpomínek na válečné hrůzy přijímá práci strážce odlehlého majáku na opuštěném ostrově. Jedinou společnost mu má tvořit jeho mladá manželka Isabel, kterou Tom upřímně miluje a chce s ní mít dítě. Problém je, že Isabel ani napotřetí nedokáže donosit dítě. Není tak divu, že když jednoho rána uvidí po moři plout v malé loďce holčičku, tak to považují za zázrak. Začnou se o ni starat, dají jí jméno Lucy a vezmou ji za svou. Po letech idylického rodinného života se ale vše změní, když se náhodou seznámí s biologickou matkou dítěte.

Z herců jasně vyvolává pozornost hvězdně obsazená ústřední dvojice v podobě Michaela Fassbendera (Prometheus, X-Men: Budoucí minulost) a Alicii Vikander (Ex Machina, Dánská dívka), na jejíchž vzájemné chemii bude pravděpodobně stát značná část filmu. Celkově je herců poskrovnu, zmíníme například ještě Rachel Weisz (Fontána, Agora) a Emily Barclay (Třináctá komnata, Hrdličky).

The Light Between Oceans vypadá z trailerů na zajímavé, atypické drama, které se jasně opírá o silnou dvojici herců v rolích hlavních protagonistů. Uvidíme, jak si poradí s příběhem, který se značně opírá o emoce postav a pracuje s nimi. Otázkou je, jestli není celková, 130minutová, délka trochu moc a zda podobné drama dokáže po celou dobu udržet divákovo pozornost. V Americe se o tom budou moci přesvědčit již letos v září, v Česku ani na Slovensku film zatím nebyl ohlášen. Například v Británii má ale premiéru až v lednu, pokud se k nám film tedy do kin dostane, bude to nejspíš také až v příštím roce.

Galerie: 6

The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu The Light Between Oceans: Originálně vypadající drama se skvělým obsazením | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest