Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze

Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Proč tedy do projektu investoval?

Filmové adaptace videoher jsou všechno, jen ne sázkou na jistotu. Ostatně se stačí podívat na výsledky zatím poslední velkolepé filmové verze hry a to Warcraft, která při rozpočtu 160 milionů dolarů vydělala něco málo přes 422 milionů dolarů. To znamená, že se jen tak tak dostala do černých čísel. Nepsané pravidlo je, že film začíná být výdělečný, když utrží zhruba 2,5x svého rozpočtu. 

A to nemluvím o Princ z Persie: Písky času. Film vyšel na něco mezi 150 až 200 milionů dolarů a z kin si odnesl 336,4 milionů dolarů. 

Od společnosti Ubisoft (která mimochodem stojí i za videoherní předlohou k Pískům času) je tak slušný risk investovat do dalšího filmového projektu a to napjatě očekávaného Assassin´s Creed

Jaký má tedy důvod do toho jít? Ano, videoherní předloha má hromadu fandů, ale jak už se ukázalo v minulosti, to někdy k úspěchu nestačí. Situaci objasnil jeden z manažerů Ubisoftu Alain Corre:

"Nevyděláme na tom hromadu peněz. Je to hlavně marketingový tah a také je to dobré pro image značky. A i když vyděláme nějaké peníze, není to účelem filmu. Důvodem je představit Assassin´s Creed více lidem. Máme naše oddané fanoušky, ale rádi bychom postavili tuhle sérii před více lidí a oni si pak možná koupí budoucí hry Assassin´s Creed."

Pro Ubisoft jde tedy hlavně o součást propagace videoher a neočekává, že si na filmu "namastí kapsu". Ovšem, nejde o jediného investora, který za filmem stojí, dalším je i 20th Century Fox a tohle filmové studio bylo určitě bylo rádo, kdyby Assassin´s Creed vydělal. Ubisoft se případně zahojí na hrách, FOX se orientuje (nejen ale především) na filmovou a televizní branži. 

Mimochodem, stejně jako u Prince z Persie, se rozpočet Assassin´s Creed pohybuje někde mezi 150 a 200 miliony dolarů, takže by měl film vydělat alespoň půl miliardy a to nebude snadné. Bez ohledu na to, že je velmi sympaticky obsazený a trailery nevypadají zle. 

Snímek ze světa populární videoherní série Assassin's Creed natočil Justin Kurzel, scénař napsali Bill Collage, Adam Cooper a Michael Lesslie. V hlavních rolích hrají Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed, Michael Kenneth Williams, Brendan Gleeson nebo Jeremy Irons. Datum české premiéry je stanoveno na 29.12. 2016.

Zdroj: MCV

Galerie: 8

Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu Assassin´s Creed: Ubisoft nečeká, že mu film vydělá peníze | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu