Pierre, Pierre: Jim Carrey si hraje na Borata

Pierre, Pierre: Jim Carrey si hraje na Borata | Fandíme filmu
Jim Carrey se od rodinných blbinech vrací k eRkovým sprosťárnám.

Jim Carrey nám začíná dělat opět radost. Dlouhou dobu nehrál v ničem pořádném a svůj sešup korunoval loni blbinou Pan Popper a jeho tučňáci. Potom už mu nezbývalo nic než sázet na jistotu (na nezajímavou jistotu) a jako další projekty si vybral pokračování Blbého a blbějšího a Božského Bruce. Zdálo se, že starý Jim je nenávratně pryč. Jenže pak zdánlivě odnikud vynořila zajímavě působící kouzelnická komedie The Incredible Burt Wonderstone, kterou Carrey právě natáčí se Stevem Carrellem a Stevem Buscemim, a v létě padne první klapka dlouho očekávaného snímku Pierre, Pierre.

Scénář k filmu vznikl už v roce 2007, kdy se objevil na slavném Black Listu, tedy v každoročně vydávaném žebříčku nejlepších nerealizovaných scénářů. V následujícím roce text za 1 milion dolarů koupila od autorů Edwina Cannistraciho a Fredericka Setona jedna z divizí Foxu, na režisérskou sesli si vyhlédla Jasona Reitmena, do hlavní role Carreyho a předala produkci sesterské společnosti. Jenže sesterská společnost ukončila svou činnost, Reitmen z projektu vycouval a Pierre, Pierre šel k ledu. Znovu jsme o něm slyšeli teprve v roce 2010, kdy Reitmena nahradil Larry Charles, režisér Borata, Bruna či Diktátora.

Což je jedině dobře, protože z toho co o filmu víme, tak by se mělo jednat právě o komedii ve stylu Borata, ve které Jim Carrey ztvární odporného francouzského požitkáře, lenocha a nihilistu, který veze kradenou Monu Lisu z Paříže do Londýna a cestou po venkově se opět zamiluje do své vlasti. Podle serveru Screen Daily se věci konečně daly do pohybu, projektu se chopilo několik nezávislých producentů, sehnali finance a letos v létě se bude moct v Evropě začít natáčet. Rozpočet vystoupal z původních 13 milionů na současných 30, aby producenti mohli do vedlejších rolí obsadit co nejzajímavější tváře.  Řekl bych, že už teď to zní třikrát zajímavěji, než další Božský Bruce, co říkáte?

Doplňující zdroje: Slashfilm, The Telegraph

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu