Zrození národa: Statečné srdce s americký otroky v traileru

Zrození národa: Statečné srdce s americký otroky v traileru | Fandíme filmu
Jeden muž se postaví do čela utiskovaných, aby povstali z područí svých pánů. A navzdory nízkému rozpočtu film vypadá velice slušně.

Nate Parker (Síla slova) není nejznámější herec a do nedávna ani známý režisér. Nicméně je to právě jeho první film, který zabodoval tento rok na Sundance Festivalu. Zrození národa (The Birth of a Nation) si z něj odneslo Grand Jury Prize i Audience Award. Navíc za něj byla nabídnuta nejvyšší odkupní cena v rámci historie Sundace – 17,5 milionu dolarů. A to od Fox Searchlight. Netflix sice nabíze rovnou 20, ale Parker chtěl mít jistotu, že se film podívá do kin a potenciálně se tedy bude ucházet také o nějaké ceny.

Příběh se skutečně stal a pojednává o Natu Turnerovi (Nat Parker), který byl v 19. století na americkém jihu otrokem a zároveň kazatelem. Jeho majitel Samuel Turner (Armie Hammer – Krycí jméno U.N.C.L.E.) , který je na tom finančně špatně, jej využije k tomu, aby pohnul k poslušnosti vzpouzející se otroky. Když je ale Nat svědkem krutostí, které jsou na nich i na něm páchány, tak se vzepře a stane se strůjcem povstání s cílem osvobodit svůj lid.

Ukázka působí velice silně. Hudba v druhé půlce vyznívá trochu nepatřičně, ale celkem rychle si sedne a podtrhuje sílu snímku. Doprovod složil Henry Jackman (Captain America: Občanská válka, Kapitán Philips), takže by měla i ve výsledném filmu stát za to. V ukázce jsou pak časté prostřihy na tvář a prolínání obrazů. Nevím, zda to nebude ve výsledku rušit, ovšem může jít pouze o záležitost traileru, který se snaží působit kompozičně. Celkově se tu ale má odehrávat osobní drama a to trailer opravdu ukazuje.

Snímek má v Česku premiéru 2.2. 2017, na Slovensku zatím premiéra stanovena není.

Zrození národa

25.01.2016 | USA
Drama, Životopisný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest