Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách

Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Je čas se důkladněji podívat na nejdůležitější postavy, se kterými se poznáme v prvním spin-offu Hvězdných válek.

Darth Vader a jeho účast v Rogue One: Star Wars Story je potvrzená. Dnes se blíže podíváme na nové postavy, které sehrají v řadách Impéria a Rebelů svou roli. Předtím jsme si museli vystačit pouze s hrubými popisy, ale magazín Entertainment Weekly vrhl na hrdiny a padouchy jasnější světlo. 

Hlavním vůdcem skupinky, která má za úkol ukrást plány Hvězdy smrti, je Jyn Erso (Felicity Jones), která je zločincem s pestrou minulostí a bojovými dovednostmi. Od patnácti let se pohybuje sama galaxií a zná i její kouty, kde se ukrývá podsvětí. Svými schopnostmi se pro rebelskou alianci jeví jako užitečný spojenec. Producentka Kathleen Kennedy postavu přirovnává k Johance z Arku.

Cassian Andor (Diego Luna) je kapitánem, který si potrpí na dodržování rozkazů a právě proto si s Jyn Erso nepadnou hned do oka.

Chirrut Imwe (Donnie Yen) díky své spiritualitě překonal slepotu a stal se z něj schopný bojovník. Je mu dobře známo umění Jediů, ale není jedním z nich. Věřil, že tyto magické bytosti dřív ochraňovaly galaxii, ale to je už pryč a teď je čas, aby se postavili zlu normální lidé.

Pokud by se měl Imwe v boji na někoho opravdu spolehnout, tak je to jeho přítel Baze Malbus (Jiang Wen). Ozbrojený pistolník s blasterem a zálibou ve starých zbraních respektuje Imweho náklonnost k duchovnu, ale nutně jej v tom nepodporuje.

V řádách Rebelů se najde hodně dobrých pilotů, ale jeden z nejlepších je Bodhi Rook (Riz Ahmed). Zkušenosti nasbíral na nákladních lodích, je trošku horkokrevný a prudký, ale ve vzduchu se na něj dá vždycky spolehnout.

Kdyby byl C-3PO jednou stranou mince, tak K-2SO (Alan Tudyk) by byl tou druhou. Vysoký, bezpečnostní droid je oproti protokolárnímu kolegovi vyobrazen jako přesný opak. Jsou mu volné vztahy mezi lidmy a roboty a není to žádný ustrašenec. Podle režiséra Garetha Edwardse je „Kaytoo“ něco jako Chewbacca v těle droida. Nejprve jedná a pak přemýšlí. V jeho obvodech však koluje i trocha té lítosti, protože se snaží o napravení křivd, které spáchal v minulosti.

Galen Erso (Mads Mikkelsen) je otec Jyn, s níž má odcizený vztah a snad jeho vyhrocení nebude sfouknuto v jedné scéně. Jde o člověka, jenž má prsty ve výstavbě Hvězdy smrti a pro své široké vědomosti je v očích Impéria a Rebelů důležitou osobou.

Ambiciózní imperiální důstojník, co chce za pomoci jednotky Deathtroopers zničit Rebely a tím si zasloužit Císařovu přízeň - to je Orson Krennic (Ben Mendelsohn). Strach v něm vzbuzuje jedině Darth Vader a nejsou mu cizí intrikářské machinace, pokud jde o vidinu na povýšení. 

Saw Gerrera se prvně objevil v animovaných Klonových válkách, kde bojoval vedle Anakina Skywalkera. Tady dostal tvář Foresta Whitakera, který se dá po účasti v mnoha válkách považovat za veterána.

Rogue One: A Star Wars Story pojednává o nesourodé skupině bojovníků z hnutí odporu, kteří se společně vypraví na nebezpečnou misi. Pokusí se ukrást plány Hvězdy smrti a přinést tak galaxii novou naději. V hlavních rolích hrají Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen a Alan Tudyk. Režíruje Gareth Edwards. Premiéra filmu je naplánována na 15.12. 2016.

Zdroj: EW 1 a 2 

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 9

Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu Rogue One: Star Wars Story - Nové podrobnosti o postavách | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest