Zemřel Anton Yelchin 1989-2016

Zemřel Anton Yelchin 1989-2016 | Fandíme filmu
Talentovaný charakterní herec, který do širšího povědomí vstoupil díky Star Treku a Terminátorovi tragicky zemřel při nehodě s automobilem. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Vyšetřovatelé zatím nedošli k pevným závěrům, nicméně není vyloučené, že na vině je závada na Yelchinově voze. Anton řídil Jeep Grand Cherokee z roku 2015 od automobilky Fiat Chrysler Automobiles. A právě u tohoto automobilu bylo do letošního dubna nahlášeno 212 srážek, 308 škod na majetku a 41 zranění, které potenciálně mohly souviset se samovolným rozjetím automobilu. U vozidla existuje podezření, že automatická převodovka může samovolně vyskočit z parkovací pozice (P) a auta nezajištěná ruční brzdou se tím pádem mohou rozjet. Automobilka zdůrazňuje, že u vyšetřování jednotlivých nehod nikdy nebylo prokázáno, že by nehodu zapříčinila závada vozidla, přesto letos dobrovolně svolala zhruba 1,1 milionu vozů do servisu, aby za pomoci zlepšeného varovného systému a vylepšenému systému řazení „snížila dopad potenciální chyby řidiče“. Yelchinův případ automobilka sleduje, provádí vyšetřování a dodává, že na spekulace o příčině neštěstí je brzy.

Původní zpráva: V noci ze soboty na neděli pacifického času tragicky zahynul herec Anton Yelchin. Herec se měl setkat se svými přáteli. Když se dlouho neozýval, vydali se jej hledat a našli jej mrtvého na jeho příjezdové cestě. Herce usmrtil jeho vlastní automobil, který na něj sjel na jeho strmé příjezdové cestě a fatálně jej přiskřípl k cihlové poštovní schránce a bezpečnostnímu plotu. Proč herec opustil vozidlo, není známo. Bylo mu teprve 27 let a tak se nedobrovolně přidává do nechvalně proslulého „Klubu 27“, tedy mezi známé umělce, kteří zemřeli právě v tomhle věku. Z nejznámějších jmenujme alespoň Briana Jonese, Jimiho Hendrixe, Janis Joplin, Jima Morrisona, Kurta Cobaina a Amy Winehouse.

Yelchin začal hrát už v deseti letech, kdy měl vedlejší roli v seriálu Pohotovost. Zlom v jeho kariéře nastal v roce 2006, když si v kriminálním dramatu Alpha Dog zahrál mladšího bratra místního grázlíkam, který za svůj naivní obdiv ke světu zločinu tvrdě zaplatí. Yelchin byl chválený za svůj vrstevnatý herecký projev a zajímavé role se začaly hrnout. Hned příští rok se objevil ve stejnojmenném filmu jako Charlie Bartlett. U tohoto filmu mi to nedá a dovolím si osobní odbočku.

Právě jako prudce inteligentního středoškoláka, který se navzdory intelektu a specifické (ne)výchově snaží především zapadnout, si jej budu pamatovat nejvíce. Když se objevila zpráva o Yelchinově smrti, okamžitě mi vytanul před očima jako Charlie a musím se přiznat, že právě kvůli téhle roli mne jeho smrt zaskočila víc, než kterékoliv jiné známé osobnosti. Někdo se v ranném věku potká s Nickem Twispem, jiný s Dannym Smiřickým, další s Ferrisem Buellerem nebo Igbym Slocumbem, mně v hlavě nejvíc utkvěl právě Charlie. A co si budeme povídat, když náhle zemře váš ani ne třicetiletý vrstevník, je to trochu jiný pocit, než když svět opustí někdo, kdo na to „měl věk“. Jestli na Yelchina máte nějakou podobně osobní vzpomínku, určitě se podělte. 

Následovala celá řada dalších dramat či komediálních dramat o dospívání a láskách, avšak divácká většina si Antona jistě vybaví především z Terminátora a ze Star Treku. V Terminator: Salvation si zahrál mladého Kylea Reese a mezi zakaboněným Christianem Balem a Samem Worthingtonem byla jeho těkavá mladická energie duší řady scén. V nové trilogii Star Treku zavzpomínal na své ruské kořeny a zahrál si navigátora Chekova.

Právě Star Trek: Do neznáma bude jedním z posledních filmů, kde Antona uvidíme. Do distribuce (naší či světové) se přitom nedostala dokonce celá řádka snímků. Jmenujme z nich přinejmenším chválený thriller Green Room, kde si Yelchin zahrál člena punkové kapely, která se stane svědkem vraždy a následně v prostoru jedné koncertní šatny bojuje o holý život. Vedle toho herce kupříkladu také uslyšíme v animované sérii Trollhunters, kterou pro Netflix připravil Guillermo del Toro.

Čest Antonově památce a upřímnou soustrast jeho pozůstalým.

Zdroje: Variety, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest