Aquaman: Proč si jej režisér vybral a před čím mu dal přednost

Aquaman: Proč si jej režisér vybral a před čím mu dal přednost | Fandíme filmu
James Wan dostal nabídku na dva různé DC filmy. Vybral si Aquamana a teď vysvětluje proč.

Před časem jsme potvrzovali, že James Wan (Rychle a zběsile 7) stále počítá s tím, že bude režírovat Aquamana. V tomto kontextu byl nedávno dotázán, zda byl Aquaman jeho jasnou volbou nebo zda byl ve hře i nějaký jiný hrdina. Na to Wan odpověděl, že skutečně měl možnost volit mezi dvěma postavami, které DC Films chystá pro velké plátno. A tím druhým hrdinou mohl být Flash.

Wan se rozhodoval na základě již zfilmovaných Flashů. Pro TV se momentálně chystá třetí řada populárního seriálu a v 90. letech vznikla vedle jiného seriálu i filmová verze (i když také pro televizi), kterou Wan osobně miloval. Pro zajímavost, Flashe tehdy ztvárnil John W. Ship, který v současném seriálu hraje Flashova otce. No a tyhle všechny starší verze znamenají, že by Wan musel brát v potaz už existující materiál.

Aquaman na druhou stranu dává možnost stvořit úplně nový svět. A to chtěl James Wan vždycky zkusit. Nejen to, že svět vymyslí, ale i vizuálně vytvoří. Navíc je podle něj Aquaman charakter, který má spíš pech a všichni se mu smějí. A to se Wanovi líbí, protože v tu chvíli to není tak úzkostně střežený charakter jako Spider-Man či Batman. A on může rázem Aquamana solidně zpracovat podle svého a opravdu si to užít. A dodejme, že díky tomu třeba i dost pozitivně oslovit diváky.

Když toto vztáhneme na starší zprávy o potížích ve Warneru, tak se jednoznačně ukazuje, že minimálně James Wan se na svůj projekt dost těší. Uvidíme, zda se objeví na Comic-conu v San Diegu, a třeba poskytne nějaké další informace.

Co myslíte vy? Viděli byste raději Wana režírovat Flashe nebo jste spokojeni s tím, jak je to teď?

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, režíruje James Wan, film má českou premiéru naplánovanou na 26.7. 2018.

The Flash

16.03.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest