Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu

Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Proč Marvel chtěl do Civil War právě Spider-Mana, jak ho nakonec od Sony získal, co by dělal, kdyby jej nezískal a jak byl filmový Spider-Man vytvořený. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Sám režisér Jon Watts na svém Twitteru uvedl, že Michael Barbieri ve filmu nemá a nikdy neměl hrát ani Gankeho ani žádnou postavu, která by na Gankem byla jakkoliv založená.

Původní novinka 6.6.: Lidé z Marvelu často hovoří o tom, jak je „jejich“ Spider-Man jiný proto, že je to teenager, který vedle zachraňování světa má také běžné teenagerské starosti. Přímo do role Petera Parkera byl obsazený (tehdy) osmnáctiletý Tom Holland. Ve filmu se má objevit třeba také devatenáctiletá Zendaya a produkce v poslední době hledá i další teenagery, jako komparsisty do rolí žáků v Peterově škole.

Do další z hlavních rolí byl obsazený teprve čtrnáctiletý Michael Barbieri (Temná věž). Ten dostal úlohu Peterova kamaráda, přičemž podle serveru ComicBook.com by měl hrát konkrétně Gankeho, což je v komiksové řadě Ultimate Spider-Man nejlepší přítel Milese Moralese, druhého nejznámějšího člověka, který nosil spider-manovský kostým. Ve filmovém světě by tedy Ganke měl být přítelem Petera Parkera.

Už byla řeč o tom, že Marvel chce Spider-Mana mít ve svém světě právě proto, že je jiný než ostatní, dospělí hrdinové. Proč jej ale chtěl už v Civil War? Kromě zjevných důvodů (mít ve svém filmu Spider-Mana je vždycky plus) potřebovali tvůrci k ostatním hrdinům nějakou protiváhu. Někoho, kdo se se všemi delší dobu nezná a je nestranný. V minulosti filmaři občas tvrdili, že vždycky počítali s tím, že se nakonec podaří navázat spolupráci s konkurenčním studiem Sony a Spider-Mana do filmu získat, tudíž neměli připravenou žádnou záložní variantu. V jednom z aktuálních rozhovorů však připustili (a je to patrné i v samotném filmu), že Spider-Manova role je napsaná tak, aby v nejhorším případě do té samé pozice mohla nastoupit nějaká jiná postava.

Nejhorší případ ale nenastal. Šéf Marvelu Kevin Feige před časem prozradil, že se všechno nakonec domluvilo na jednoduchém obědě mezi ním a tehdejší šéfkou Sony, Amy Pascal. V Sony měli problémy s Amazing Spider-Manem. Marvel vždy během natáčení byl k dispozici jako konzultant, avšak jeho připomínky se pokaždé ztratily v moři dalších, od všemožných lidí, kteří do produkce strkali nos. Nakonec Feige navrhl, že Marvel může skutečně pomoci jedině tehdy, pokud v Sony nechají kompletní výrobu filmu na něm. Sony si Marvel najme jako produkční společnost, která všechno zařídí, pak už se postará jen o marketing a distribuci. V Sony mohli Spider-Mana točit vesele dál sami, rozhodně nebyli v situaci, kdy by jim měla jakkoliv vypršet práva, ale přesto na nabídku Marvelu kývli. Marvel dostal Spider-Mana na oplátku do týmových filmů a ještě má kontrolu nad tím, jak jej svět bude vnímat, takže následně potenciálně prodá víc hraček.

Jak vysvětlit Spider-Manovu účast v boji na příběhové úrovni? Samotný Peter o tuhle zkušenost stojí. Potká se s nejznámějším člověkem na světě (Tony Stark) a s dalšími hrdinskými vzory. Tony posilu potřeboval a skrz monitorovací systémy si snadno spočítal, kde zrovna nějaký hrdina zasahuje. Ale proč vybral právě Spider-Mana a ne třeba Daredevila? Možná ve skutečnosti vypátral jenom jeho. Možná se pomocí mladému klukovi snaží vykoupit ze smrti jiného mladého kluka, ze které jej v úvodu filmu obviní rozlícená matka v zákulisí univerzitní přednášky. A možná jen mají hodně společného a Tony v Peterovi vidí sám sebe. Možných vysvětlení je zkrátka řada, jak prozrazují scenáristé Stephen McFeely a Christopher Markus.

Režiséři Joe a Anthony Russoovi potom považují mentorský vztah Tonyho k Peterovi za jednu z nejzajímavějších osobních linek v chystaných marvelovských filmech. Víme, že Robert Downey Jr. bude hrát ve Spider-Man: Homecoming, kde by podle nepotvrzených informacích měl přispět právě dobře míněnou radou nebo třeba novou technikou, kterou bude moci Spider-Man využít.

Jak víme z CA: Civil War, Stark vytvořil i poslední Spider-Manův kostým, který byl překvapivě vytvořený digitálně naprosto ve všech záběrech. Marvel zveřejnil fotku ve vysokém rozlišení, na které kostým působí skutečně hmatatelně, avšak ani ve scénách, ve kterých je Spider-Man někde v klidu na zemi, se nedíváme na herce v kostýmu. I když původně ve filmu být měl. Samotný Tom Holland ještě neměl podepsanou smlouvu, když se točila velká akční scéna na německém letišti, avšak na place byl přítomný parkourista v kostýmu. Zpětně se ale Marvel rozhodl veškeré pořízené záběry digitálně upravit. Spider-Mana od základů vytvořila společnost ILM, která si dávala záležet na tom, aby oblek vypadal co nejvěrohodněji. Pohyby a tvar těla Spider-Manovi propůjčil pak přímo Holland, podle kterého v ILM digitální postavičku vymodelovali. Kromě Spider-Mana byli na letišti digitálně vytvoření také Iron Man, War Machine, Vision a Ant-Man (nebo minimálně Giant-Man). Dole v galerii si můžete prohlédnout Spider-Mana na několika artworcích.

Spider-Mana hraje Tom Holland, dále hrají Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Michael Keaton, Zendaya, Laura Harrier a Tony Revolori. Režíruje Jon Watts, scénář napsali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 6.7. 2017.

Zdroje: Jon Watts I,II, Deadline, Deadline II, The Verge, IGN, IGN II, ComicBook, ComicBook II, ComicBook III, ComicBook IV, Heroic Hollywood, Cosmicbookneews

Spider-Man: Homecoming

07.07.2017 | USA, Německo
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu Spider-Man: Homecoming obsadil další postavu z komiksu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest