Alien: Covenant: Vetřelci v břiše i ohromné kulisy

Alien: Covenant: Vetřelci v břiše i ohromné kulisy | Fandíme filmu
Pokračování Promethea mixem starého a nového připomene Blade Runnera.

Michael Fassbender momentálně propaguje X-Meny: Apokalypsu a Assassin’s Creed a novináři se jej samozřejmě ptají i na další projekty. Co prozradil o Alien: Covenant? Určitě se máme těšit na vetřelce, kteří se budou klubat z lidských těl, avšak Michael se rozpovídal především o výborných kulisách. My jsme z nich zatím mohli vidět jen přistávací místo vesmírné lodi a sochu obří hlavy, avšak v ateliérech toho vyrostlo podstatně víc.

Pro Fassbendera jsou kulisy v Covenantu ty nejúchvatnější jaké viděl od Promethea. Podle herce uvidíme mix supermoderní technologie a primitivních elementů, směs nového a starého. Jako určitou ukázku a paralelu nabízí Michael Scottova Blade Runnera. Ten se odehrává ve veskrze moderním světě, ve kterém si pak postavy zajdou na nudle. Něco tak obyčejného, dávného, ale zároveň také rozpoznatelného, co budoucí svět spojuje s tím naším. Inženáři v příštím Alienovi nudle nejspíš srkat nebudou, ale jinak je Fassbenderův příklad docela srozumitelný, co říkáte?

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. V hlavní roli Katherine Waterston, dále hrají Danny McBride, Demián Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Camern Ejogo, Callie Hernandez, Billy Crudup a Alexander England. Režíruje Ridley Scott, na scénáři se podíleli Michael Green, Jack Paglen a John Logan. Datum české premiéry je naplánováno na 4.8. 2017.

Zdroj: Inquirer

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest