Justice League: O čem film bude pojednávat

Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
O co usiluje záporák filmu, co se stálo v dávné historii, koho hraje Willem Dafoe, jak se budou točit podvodní scény, jaké hrdiny ještě čekat.

Natáčení Justice League je v plném proudu, a tak se postupně množí zprávy o tom, co ve filmu můžeme vlastně čekat. Všechno jsou to zprávy neoficiální, ale přicházejí ze zdrojů, které mají slušnou reputaci a navíc se vzájemně doplňují, takže i když se detaily mohou ve finále lišit (natáčení filmu je živý organismus, který se neustále vyvíjí), hrubá kostra by skutečně mohla vypadat nějak takhle:

Už ze starších castingových zpráv je patrné, že do událostí budou zapletení Atlatiďané (Aquamanův národ), slyšeli jsme o tom, že samostatný film Wonder Woman by měl přirozeně vyústit v události Justice League a podle posledních zpráv má sice mít dlouho avizovaný arcilotr Darkseid v nadcházejícím dění prsty, avšak hlavním záporákem filmu má být Steppenwolf. V závěru Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti Luthor (Jesse Eisenberg) mluvil o tom, že už se blíží, ve vystřižené scéně jej v Kryptonské lodi Lex dokonce viděl jako jakýsi hologram. Zároveň tento „bůh“ z planety Apokolips před sebou držel tři mateřské krychle (motherbox), mocné superpočítače, které dovedou manipulovat energií i hmotou. V BvS jsme mohli vidět že jedna taková kostka oživila polomrtvého Cyborga (Ray Fisher).

Jak to všechno do sebe zapadá a co Steppenwolf chce? Podle aktuálních informací před 30 000 lety Darkseid zaútočil na Zemi a Amazonky (národ Wonder Woman), Atlantiďané a lidé jej společnými silami odrazili. To bychom měli vidět v prologu filmu. Darkseid na Zemi zanechal tři mateřské kostky a Steppenwolf se pro ně z nějakého důvodu právě teď vrací. Nevíme, proč po tak dlouhé době, ani to, proč při vyzvednutí kostek dojde na násilí (protože co si budeme povídat, kdyby se vyzvednutí kostek obešlo bez konfliktu, není důvod o celé události točit hollywoodský velkofilm).

Od dob dávného spojenectví jsou údajně vztahy mezi Themyscirou (ostrov Amazonek) a Atlantidou napjaté a Atlantiďané jsou nedůvěřiví vůči lidem. Možná dokonce někdy v dějinách došlo k vzájemné válce. Tyhle dávné události nemají formovat pouze děj Justice League, ale také Wonder Woman a Aquamana. Jedna kostka je nejspíš stále uložená v Atlantidě, druhá na Themysciře. Jak se třetí dostala do rukou Cyborgova stvořilete nevíme, avšak Cyborg by měl díky svému propojení s kostkou být klíčovou postavou Justice League a být tím, který hrdiny před blížícím se nebezpečím varuje.

Dále se znovu doslýcháme, že se ve filmu má objevit superhrdinka Black Cannary. Ta je údajně přímým potomkem někoho, kdo byl součástí koalice, které před staletími odrazila Darkseidův útok. V komiksech jde o klasickou postavu nakladatelství DC, která se objevuje na stránkách sešitů už od roku 1947. Identitu postupně nosilo několik žen, nejslavnější je Dinah Lance, dcera policajta a maskované mstitelky, která se sama vydává do ulic velkoměsta potírat zločin. Jejími zbraněmi jsou bojová umění a sonický křik, který trhá kosti a v některých verzích komiksu jí umožňuje dokonce létat. Dříve se šuškalo o tom, že by se mohla ukázat také v ženské týmovce s názvem Birds of Prey a jeden čase se proslýchalo, že by ji mohly hrát Abbey Lee (Mad Max: Fury Road) nebo Alona Tal (Burn Notice, Supernatural).

Steppenwolf by také údajně měl do děje přímo zasáhnout až ve druhé polovině filmu. Můžeme tedy spekulovat o tom, že v té první budeme sledovat především formování Justice League, snahu hrdinů předejít hrozbě, pokusy o oživení Supermana popřípadě jednání mezi znesvářenými Atlantiďany a Amazonkami.

Co se podmořského života týče, režisér Zack Snyder údajně nechal postavit speciální postroj se dvěma rameny. Na jedno se zavěsí kamera, na druhé herec a synchronizovaným pohybem se simuluje elegantní proplouvání vodní masou, která má být dodělaná digitálně, stejně jako Aquamanovy (Jason Momoa) vlasy, které musí vypadat, jako by se přirozeně vznášely ve vodě. Obecně se pak má točit hodně před zeleným pozadím, aby měl Snyder stoprocentní kontrolu nad vizuální podobou filmu a filmaři se nemuseli venku na ulici bát zvědavých paparazzi.

Jason Momoa zveřejnil na svém Instagramu také několik fotek ze zákulisí, stejně jako Henry Cavill, představitel Supermana. Na všechny se můžete podívat dole v galerii. A ve společných scénách s Momou můžeme očekávat také Willema Dafoa, který by měl mít ve filmu kladnou roli a hrát jednoho z Atlantiďanů. Ve vedlejší roli se objeví také Jeremy Irons, který se vrací jako Alfred, a J.K. Simmons, jako komisař Gordon, který prozradil, že jeho role ve filmu je malá, ale uvidíme jej i v dalších snímcích.

PS: Podle serveru Heroic Hollywood se v Justice Leage objeví jeden z Green Lanternů.

Justice League režíruje Zack Snyder, podle scénáře Chrise Terria. Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. České a slovenské datum premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroje: Showbiz 411, Jason Momoa, Henry Cavill, Batman-news, Heroic Hollwood, Heroic Hollywood II, Birth Movies Death

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu Justice League: O čem film bude pojednávat | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest