Assassin's Creed: Co film nabídne oproti hrám a kdy přijde trailer

Assassin's Creed: Co film nabídne oproti hrám a kdy přijde trailer | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Hry je třeba respektovat, ale není to písmo svaté. K tomu dvě nejnovější fotky.

Už ve čtvrtek bude zveřejněn první trailer na filmovou adaptaci videohry Assassin’s Creed. Režisér Justin Kurzel a představitel hlavní role Michael Fassbender při té příležitosti o filmu krátce promluvili.

Fassbender hraje násilného, osamělého tuláka Calluma Lynche, kterého unese korporace Abstergo Industries. Ta jej prostřednictvím stroje zvaného Animus ponoří do geneticky uložených vzpomínek jeho předků, aby získali znalosti o tom, jak bojovat proti Templářům, prastarému nepříteli řádu Assassinů, v zápase o budoucnost lidstva. Callum nikam nepatří, nemá žádnou rodinu a filmařům připadalo zajímavé takhle odtrženého člověka udělat součástí něčeho většího, pro co je třeba se obětovat.

Děj filmu bude skákat mezi současností a obdobím španělské inkvizice a filmaři dbají na to, aby herní předlohu zároveň respektovali, ale zbytečně z ní také nedělali písmo svaté. Ve filmu by mělo být vidět to, co mají hráči rádi, zároveň však musí vyprávět vlastní příběh, stát na vlastních nohou a musí být zajímavý a srozumitelný i pro ty, kteří v životě hru nehráli.

Ani Kurzel ani Fassbender hru nikdy nehráli a režiséra k filmu táhlo především měřítko. Velkou trikovou produkci předtím pod palcem nikdy neměl a chtěl si to vyzkoušet. Na konkrétní látce ho zaujala myšlenka genetické paměti a bohatá historie španělské inkvizice. Nesnažil se otrocky převést hru na plátno a radši se soustředil na to, jak z dostupných prostředků udělat skvělý film. Většinu času strávil poznáváním skutečné historie a propracováním filmového příběhu. 

Pokud film zaboduje v pokladnách, počítá se s natáčením dalších pokračování. Už teď je hrubě načrtnutý koncept potenciální trilogie a počítá se s tím, že další díly by navštívily jiná historická období, podobně jako je tomu ve hrách. Ty se podívaly do Jeruzaléma v časech Křížových výprav, do renesanční Florencie, Říma či Istanbulu, do koloniální Ameriky, revoluční Paříže či viktoriánského Londýna.

Snímek ze světa populární videoherní série Assassin's Creed natočil Justin Kurzel, scénař napsali Bill Collage, Adam Cooper a Michael Lesslie. V hlavních rolích hrají Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed, Michael Kenneth Williams, Brendan Gleeson nebo Jeremy Irons. Datum české premiéry je stanoveno na 29.12. 2016.

Assassin’s Creed

21.12.2016 | USA, Velká Británie, Francie, Hong Kong, Malta, Tchaj-wan
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Assassin's Creed: Co film nabídne oproti hrám a kdy přijde trailer | Fandíme filmu Assassin's Creed: Co film nabídne oproti hrám a kdy přijde trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest