Kolo času: Z populární fantasy ságy bude TV seriál

Kolo času: Z populární fantasy ságy bude TV seriál | Fandíme filmu
Ještě nemáte dost politických třenic, šermířských soubojů a nadpřirozených hrozeb? Těšte se na Kolo času, které má ještě jednou tolik knih než Hra o trůny.

Hra o trůny od HBO patří k nejúspěšnějším seriálům vůbec, není tedy žádným překvapením, že se o adaptace velkolepých fantasy ság pokoušejí i další stanice. Cizinka a The Shannara Chronicles nikdy nedosáhly takové popularity jako "Trůny", ale třeba se to povede Kolu času.

Epická série vznikala téměř 30 let a rozrostla se na celkem patnáct (tlustých) knih. Spisovatel Robert Jordan Kolo času připravoval dokonce tak dlouho, že jej před svojí smrtí nestačil dokončit a s požehnáním jeho manželky ságu musel dovést do konce Brandon Sanderson. Teď Jordanova vdova oznámila, že po vyřešení jistých právních komplikací se konečně může začít točit seriálová adaptace. Dle jejích slov má být seriál prvotřídní a připravuje jej velké studio. Brzy bychom se měli dočkat tiskové zprávy, která odhalí více.

Kolo času je klasická fantasy, zasazená do světa, jenž připomíná vrcholný středověk, ale funguje v něm magie a řada dalších nadpřirozených elementů. Už od pradávna tu probíhá boj s tzv. Temným, jakousi alternativou ke křesťanskému Satanovi, který se za pomoci svých přisluhovačů snaží dostat ze svého vězení. Po mnoha staletích zápasů sil dobra a zla se má na světě objevit reinkarnace tzv. Draka, který v minulosti vedl síly světla v klíčovém boji. Po mladém muži usilovně pátrají obě strany, a tak začíná klasické putování napříč světem, stejně jako různé politické machinace a seznamování s osudy mnoha a mnoha postav, tak jak to známe třeba právě ze Hry o trůny.

Níže se můžete podívat na paskvil, kvůli kterému vznikl zmiňovaný spor o práva. Jedna produkční společnost nechtěla o práva za žádnou cenu přijít, a tak natočila "alespoň něco", aby si je dál udržela. Vzniklo toto:

Zdroje: Harriet McDougal

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest