X-Men: Apokalypsa: Režisér o Wolverinovi a posledním traileru

X-Men: Apokalypsa: Režisér o Wolverinovi a posledním traileru | Fandíme filmu
Bryan Singer rozebírá poslední trailer na X-Men: Apocalypse. Dotknul se Wolverina, vztahu Magneta s Quicksilverem, astrální roviny i mnoha dalších věcí.

Když byl zveřejněný poslední trailer na X-Men: Apokalypsu, zdaleka největší pozornost přitáhla poslední scéna, která potvrdila, že ve filmu navzdory předchozím nejasnostem skutečně potkáme Wolverina (Hugh Jackman). Chodby v dané scéně připomínají dobře známý komplex, ve kterém Logan v X-Men 2 prodělal program Weapon X a do těla mu bylo vpraveno adamantium – odolný kov, který obaluje jeho kostru, včetně jeho drápů. Už dříve také bylo potvrzeno, že v dané lokalitě v chystaném filmu potkáme několik mladých mutantů, které tam bude věznit plukovník Stryker (Josh Helman), muž, který byl ve všech x-menovských filmech mutanty vždycky zcela posedlý. Co o trailerovém momentu říká Bryan Singer, režisér X-Men Apocalypse?

Singer zatím nehodlá nic prozradit a svou odpověď začal odmítavým „přeberte si to, jak chcete“. Nakonec však odhalil, že toho daná pasáž nabídne víc. Stane se v ní něco zásadního. Je to pasáž, která zapadá do všech šesti dosavadních x-menovských filmů a zároveň otevře zcela nový směr. Ta scéna není bezvýznamná a rozhodně není do snímku vměstnaná jen tak, pro radost fanoušků. Co si z toho vzít? Nejspíš opět v nějaké podobě uvidíme zrod Wolerina, nebo alespoň událost, která se bude odehrávat někdy kolem jeho zrodu. Pasáž se ale zřejmě vypraví nějakým novým, nečekaným směrem a znovu tak potvrdí, že po restartu, který proběhl v X-Men: Budoucí minulost, je budoucnost zcela otevřená a může se stát prakticky cokoliv.

Singer nicméně promluvil i o dalších aspektech traileru:

  • Ze všeho nejdřív prozradil, že jde skutečně o finální trailer, a že trailery byly naplánovány dlouhou dobu dopředu, kvůli přípravě vizuálních efektů. Pořád jsme toho ale spoustu neviděli a ve filmu nás čekají překvapení.
  • Osara Isaaca uvidíme v jeho normální podobě jen krátce, v nějaké flashbacku ze starověkého Egypta. To si ještě neříkal Apocalypse a byl ochotný k chodu světa nějak pozitivně přispívat.
  • Možná jste si všimli, že Apocalypse v různých scénách v různých trailerech mluví jinak. Singer připouští, že padouchův definitivní hlas se pořád ještě hledá a konečnou verzi uslyšíme až v kinech. Nicméně je pravda, že antický bůh pohltil mnoho duší a nese v sobě spoustu různých hlasů. Občas mluví svým vlastním hlasem, občas na povrch pronikne nějaký další. Aby filmaři hlas zaznamenali, přiložili Oscarovi k tvářím dva basové mikrofony, zkombinovali zvuk se záznamem z tradičního mikrofonu a vše nakonec ještě upravili v počítači.
  • Ve scéně, ve které Apocalypse zápolí s Profesorem X (James McAvoy) můžeme vidět, zápas, který se odehrává na mnoha různých úrovních. Ve hře je i něco jako astrální rovina. A proto také můžeme vidět Charlese Xaviera opět chodit.  
  • Film bude mít skutečně globální měřítko, proto můžeme v traileru vidět destrukci Sydney.
  • Nightcrawler (Kodi-Smith McPhee) viditelně pozná Raven (Jennifer Lawrence), k čemuž Singer dodává, že po událostech z roku 1973 je Mystique veřejně známá a je pro řadu mutantů hrdinkou. Ona sama si ve svojí proslulosti tolik nelibuje. Proto také většinu času tráví v lidské podobě, aby na sebe zbytečně neupozorňovala.
  • Zároveň ale nejsou po roce 1973 všechny problémy mezi mutanty a lidmi vyřešené, stále existuje napětí.
  • Quicksilver (Evan Peters) definitivně potvrzuje, že Magneto (Michael Fassbender) je jeho otec. Tohle odhalení nemá být nikterak zásadní, není to velké tajemství. Daleko důležitější je, kdo všechno to ví a co přesně to znamená – jakým způsobem to formuje rychlíka Pietra jako osobnost. Tahle dějová linka je důležitá a bude s námi až do konce filmu.
  • K souboji Cyclopse (Tye Sheridan) se Storm (Alexandra Shipp) pak režisér říká, že ve svých filmech nechce mít akční scény pro akční scény. Vzájemný souboj má důvod a jako bonus jde ještě o vizuálně zajímavý duel, který nabídne obrázky, které se jen tak nevidí.

Po globálním hitu X-Men: Budoucí minulost se režisér Bryan Singer vrací s X-Men: Apocalypse. Už od úsvitu civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse (Oscar Isaac), první a nejsilnější mutant ze světa X-Menů, nashromáždil síly spousty dalších mutantů, stal se nesmrtelným a nezranitelným. Když se probudí po tisíci letech spánku, je ze stavu současného světa rozčarován. Složí tým silných mutantů, ve kterém nechybí demoralizovaný Magneto (Michael Fassbender), aby očistil lidstvo a ustanovil nový řád světa, kterému bude vládnout. Osud světa visí na vlásku, a tak Raven (Jennifer Lawrence) s pomocí Profesora X (James McAvoy) musí vést tým mladých X-Menů, zastavit jejich největšího protivníka a zachránit lidstvo před absolutním zničením.

Dále hrají Nicolas Hoult, Evan Peters, Lucas Till, Rose Byrne, Sophie Turner, Olivia Munn, Kodi Smit-McPhee, Tye Sheridan, Lana Condor, Alexandra Shipp, Josh Helman, Tómas Lemarquis, Rochelle Okoye a Ben Hardy, Režíruje Bryan Singer, scénář napsali Michael Dougherty, Dan Harris Simon Kinberg. Česká premiéra je stanovena na 19.5. 2016.

Zdroj: Empire

X-Men: Apokalypsa

27.05.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest