Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile

Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nový Star Trek slibuje spojit přednosti seriálu a filmové série. Máme pro vás podrobnosti o ději i nejnovější fotky. A víme, kdy máme čekat další trailer.

Star Trek: Do neznáma (Star Trek Beyond) se před námi zatím tak trochu schovává. A má to svůj důvod. Na letošní rok připadá 50. výročí celé značky a studio Paramount plánuje filmovou propagaci pořádně odstartovat na prozatím blíže nespecifikované velké květnové akci, během které mimo jiného uvidíme také nový trailer. Novinky si ale samozřejmě najdou k fanouškům cestu i jinými způsoby. Dole v galerii pro vás máme sadu nejnovějších fotek a k tomu přidáváme nejnovější podrobnosti o filmu, které vyzradil převážně spoluscenárista a představitel Scottyho, Simon Pegg.

Tak především, film nemá nic společného s chystaným seriálem a jde si zcela vlastní cestou. Filmaři dokončili dva různé sestřihy filmu a rozhodují se, jakou verzi nakonec předvedou divákům. Pegg považuje za nesmírné privilegium, že se mohl autorsky podílet na něčem, co je drahé ohromnému množství fanoušků. Zároveň však připomíná, že film musí bavit i ty, kteří na seriálech nevyrůstali. Film by tak měl být kombinací témat, která vždy dělala ze Star Treku Star Trek a velkých akčních scén.

Ty má na svědomí režisér Justin Lin, kterého si Pegg hodně pochvaluje. Lin má jasnou vizuální představu o tom, jak by akční pasáže měly vypadat a zároveň se scenáristy úzce spolupracoval na tom, aby do nich přirozeně zapadaly postavy. Simon zdůrazňuje, že Star Trek Beyond není žádné „Rychle a zběsile ve vesmíru“. Justin Lin má podstatně širší záběr, je to podle scenáristy chytrý a vnímavý filmař, který se v hollywoodu etabloval vyzdvihovaným kriminálním dramatem Better Luck Tomorrow.

A do jakých témat se tedy filmaři chtěli zakousnout? Star Trek je podle nich především inteligentní a hodně optimistická vize naší budoucnosti, což je v přímém protikladu k nejrůznějším apokalyptickým motivům, které jsou v soudobých sci-fi spektáklech tak časté. Film chce provést důkladnou „dekonstrukci Star Treku“ a zamýšlet se nad tím, co je tak výjimečného na Spojené federaci planet, která dohlíží na mírumilovnou koexistenci mnoha různých tvorů napříč vesmírem.

Samotnou posádku Enterprise zastihneme ve druhém roce její pětileté mise v hlubokém vesmíru. Z neustálého cestování začínají být vesmírní průzkumníci docela unavení, a tak si chtějí odpočinout na odlehlé základně Federace, v jakémsi centru lokální diplomacie. Odpočinek končí ve chvíli, když na Enterprise zaútočí Krall, modrý mimozemšťan v podání Idrise Elby, který tak chce dát místní samosprávě jasný signál, co si o dosahu Federace a jejích ideálech myslí. Kapitán Kirk (Chris Pine) si naopak začíná klást otázku, k jakému účelu vlastně celá Federace slouží a co to všechno znamená.

Pegg dále odmítá, že by při psaní filmu čerpal ze Star Treku III: Hledání po Spockovi, filmu který následuje Khanův hněv (tím se inspiroval poslední film současné kontinuity). Maximálně se fanoušci dočkají nějakého malého pomrknutí. Obecně se ale z bohaté historie seriálu čerpalo, a tak všechny lodě používají ty správné tipy zbraní, a tak podobně. Nepřebernou studnicí informací byla především wiki známá jako Memory Alpha. Její správci dokonce na základě známých etymologických pravidel ze světa Star Treku pomohli pojmenovat zbrusu nové zařízení, které se zatím ve Star Treku nikdy neobjevilo.

Na úplný závěr dodáváme snad už jen to, že zhruba 20 minut filmu bude promítáno také ve formátu Barco Escape, který má kromě hlavního plátna také dvě plátna na podélných zdech sálu. Na ně jsou promítána digitální rozšíření scén na hlavním plátně, takže je divák scénou doslova obklopen. Technologie na sebe upozornila především se dvěma díly série Labyrint, ohlasy však nebyly nikterak oslnivé. Proto nás asi nemusí nijak zvlášť mrzet, že nejbližší kino s technologií Barco je až v Belgii.

Star Trek: Do neznáma je vysoce očekávané pokračování celosvětově populární ságy Star Trek, kterou vymyslel Gene Roddenberry a v roce 2009 ji světu znovu představil J.J. Abrams. Pod vedením režiséra Justina Lina se neohrožená posádka lodi Enterprise vrací na svou epickou výpravu. Ve Star Trek: Do neznáma posádka objevuje nejzazší výspy neprobádaného vesmíru, které potkává tajuplného nového nepřítele, který podrobí zkoušce je samotné i všechno, za čím Federace stojí.

V hlavních rolích se vracejí Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, Karl Urban a John Cho. Dále je doplní Idris Elba jako hlavní záporák a Sofia Boutella v jedné z blíže nespecifikovaných klíčových rolí. Datum české premiéry je stanoveno na 21.7. 2016.


Star Trek: Do neznáma

22.07.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu Star Trek: Do neznáma: Dekonstrukce legendy, žádné Rychle a zběsile | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu