Star Wars: J.J. Abrams odhalil kdo (ne)jsou rodiče Rey

Star Wars: J.J. Abrams odhalil kdo (ne)jsou rodiče Rey | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Aneb článek plný zajímavostí o Síla se probouzí: Rodiče Rey, kořeny Kylova hněvu, červená ruka C-3CPO, hlasy, které Rey slyší a ještě mnohem víc.

V pátek na festivalu v Tribece J.J. Abrams přitáhl pozornost fanoušků Star Wars, když řekl, že „rodiče Rey nejsou v Epizodě VII“, a proto nemůže prozradit, kdo to je. To okamžitě vyvolalo ohromný rozruch a výrazně ovlivnilo spekulování o tom, kdo tedy rodiče Rey jsou. Abrams nicméně v dalším rozhovoru rychle uvedl na pravou míru, že tím chtěl říct pouze to, že Rey v Epizodě VII svoje rodiče zatím neobjevila. Takže pokud si někdo myslí, že je její otec Luke nebo matka Leia, může si to klidně myslet dál, dokud některý z budoucích filmů neodhalí skutečnou odpověď.

Někteří fanoušci pro změnu spekulují o tom, že matkou Rey by mohla být Jyn Erso (Felicity Jones) ze Star Wars: Rogue One. Na to představitelka Rey, Daisy Ridley, odpovídá: „Jen proto, že je hnědovlasá běloška, ještě nemusí být moje máma“. To samozřejmě definitivně příbuzenský vztah obou postav nevyvrací, ale jak říká Ridley, vzájemná podobnost ještě nic neznamená. Herečka se také domnívá, že není důležité, kdo jsou rodiče postavy. Epizoda VII je do značné míry o tom, že Finn i Rey odnikud nepocházejí, nikam nepatří a najdou si své místo pod sluncem.

Ridley dále uvedla, že Rey nemusí být nutně Jedi. Leia také dokáže vnímat Sílu a není Jedi. Jediů má Rey nicméně nejspíš plnou hlavu. Když ji Kylo Ren mučí, říká jí, že vidí ostrov, který si Rey představuje, když se během osamělých nocí snaží usnout. V knižním zpracování Star Wars: Síla se probouzí (které by mělo být kanonické) se pak dočítáme, že když Rey v závěru příběhu prolétá Falconem nad planetou Ahch-To, poznává, že to je ostrov z jejích snů. Místo, které si tisíckrát představovala, zatímco na ni čekalo. Jedná se snad o nějakou zapomenutou vzpomínku? Nebo k ní ostrov nějakým způsobem promlouvá skrze Sílu?

A literatura odhaluje také to, kde vzal C-3PO svou červenou paži. V komiksu, který se odehrává krátce před Síla se probouzí havaruje populární droid s několika dalšími roboty na planetě plné příšer. C-3PO při setkání s jednou takovou potvorou o svou paži přijde. Jiný robot nakonec za C-3PO nasadí svůj život, načež si náš zlatý krasavec nechá na počest zesnulého kamaráda přimontovat jeho paži, aby si na něj pamatoval. Obrázky z komiksu si můžete prohlédnout dole v galerii.

Po robotické odbočce se ještě vrátíme k rodičům. O těch svých se rozpovídal Adam Driver, alias Kylo Ren. Herec v bonusové sekci na DVD Síla se probouzí hovoří o tom, že Kylo v útlém věku zápolil se svými zvláštními schopnostmi, zatímco rodiče byli pryč, zavaleni jinými povinnostmi. Kylo je ve světě, ve kterém vyrůstá, naprosto ztracený a připadá si, že jej opustili lidé, se kterými si je nejbližší. Kvůli tomu je rozhořčený a svírá jej zášť.

A o Kylovi jsme se dozvěděli nedávno ještě jednu zajímavost. Pamatujete si z filmu na Renovu komnatu, ve které ukládá svou helmu do jakéhosi prašného truhlíku? Režisér J.J. Abrams prozradil, že je prohlubeň naplněná popelem Kylových obětí. Původně byl ve filmu moment, který to ukazoval, ale nakonec se nedostal do závěrečného sestřihu.

To je z dnešních zajímavostí o Epizodě VII vše, na závěr pro vás máme ještě video, které se snaží izolovat jednotlivé hlasy, které Rey slyší během svojí vize:

Zdroje: EW I, II, MTV, Slashfilm, CBR, The Wrap

Galerie: 2

Star Wars: J.J. Abrams odhalil kdo (ne)jsou rodiče Rey | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams odhalil kdo (ne)jsou rodiče Rey | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest