Deadpool 2: Vše, co už o pokračování eRkového hitu víme

Deadpool 2: Vše, co už o pokračování eRkového hitu víme | Fandíme filmu
Co je pro pokračování podstatné, kdo jej připraví, jak to bude s rozpočtem, na co se už teď můžeme těšit a jak to bude s Deadpoolem mimo jeho vlastní sérii.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

A co že je tedy pro Deadpoola klíčové, když ne velkolepé trikové sekvence? Opět by nás měl čekat jednoduchý děj, silné emocionální jádro, prolamování čtvrté zdi a Deadpoolův svébytný smysl pro humor. Ne všechno se dá z komiksů reálně přenést na plátno, ale scenáristé rozhodně chtějí posouvat hranice a v nějakých mezích (aby se řadoví diváci úplně nevyplašili) zkoušet, co publikum ještě vydrží. Určitě se mezi sebou baví o odseknutých mluvících hlavách nebo o tak trhlých komiksových postavách, jako je třeba Squirrel Girl.

Obecně to ale se zařazením nových postav není jednoduché. Na některé nemá studio Fox práva vůbec, s jinými má dlouhodobé plány a Deadpoolovi je na hraní nepůjčí. Další zase nezapadají časově, protože hlavní dějová linie X-Menů a Deadpool se momentálně odehrávají s velkým časovým odstupem. U Colossa to nebyl problém, protože postava byla vytvořena digitálně a celý film strávila ve své kovové podobě, takže nějaký věk vůbec nebylo třeba řešit.

Koho však uvidíme prakticky stoprocentně, je Cable. Filmaři už dlouho před premiérou hovořili o tom, že jej v pokračování Deadpoola chtějí mít a nakonec to potvrdila i potitulková scéna jedničky, kde nám byl Cable prakticky přislíben. Cable je další extrémně násilný muntant, kterého taktéž vymyslel Rob Liefeld, autor Deadpoola. V komiksech je synem Madelyn Prior (klon Jean Grey) a Cyclopse, je to lítý válečník, který cestuje napříč časem. Má zářící oko, robotickou paži a hodně velké bouchačky. Hodně populární byla série Cable & Deadpool, ve které se oba dva borci poflakují po světě a navzájem se popichují. Cable je tak trochu bručoun, který je z Deadpoolových manýr otrávený, ale snaží se obrátit list. A Deadpool? Ten se prostě chová jako blbec, jako vždycky...

Taková zápletka pro druhý film nezní vůbec špatně, co říkáte? Cable s Deadpoolem by spolu měli podobnou dynamiku, jakou měl Deadpool s Colossem a ta fungovala znamenitě. Rozdíl by byl především v tom, že Cable si na rozdíl od skautíka Colossa s chutí zastřílí a zanadává. Jisté je podle scenáristů to, že pokud Cablea do scénáře nakonec skutečně zasadí, přicestuje jednooký drsňák za Deadpoolem do přítomnosti, protože na nějaké Deadpoolovo poflakování po světě budoucnosti jednoduše filmaři nebudou mít rozpočet. Koho do role obsadit? Na internetu padají tipy jako Jeffrey Dean Morgan, Mel Gibson, Kurt Russell nebo Joe Manganiello, avšak aktivně v tuhle chvíli usiluje někdo úplně jiný – Stephen Lang. Toho můžete znát jako drsného plukovníka Quaritche z Avatara. Tam prokázal, že není žádné ořezávátko, i že ze sebe dokáže sypat urážlivé hlášky. Navíc by určitě nebyl drahý, takže by to nemusela být vůbec špatná volba, co říkáte? Spoluautor komiksového Deadpoola, Rob Liefeld, Langa podporuje.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Deadpool 2

18.05.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest