To: Filmová adaptace se snad konečně začne točit

To: Filmová adaptace se snad konečně začne točit | Fandíme filmu
A proč projekt před časem opustil režisér Cary Fukunaga?

To (It) Stephena Kinga bylo zfilmováno v roce 1990 jako televizní minisérie. Už delší dobu se ale chystá celovečerní filmová adaptace. Předchozí verze Caryho Fukunagy (Sin Nobre, Temný případ) skončila v produkčním pekle. Nějakou dobu už je ale s projektem spjatý Andy Muschietti (Mama), který společně s Garym Dobermanem připravuje scénář. Potvrdil to producent Roy Lee, který dále uvedl, že scénář je skoro hotový, takže brzy bude možné jej odevzdat studiu a schválit rozpočet. Filmařům také pomohou kalifornské daňové úlevy.

Kniha bude adaptovaná do dvou filmů, jeden bude podávat události z pohledu dětí, druhý z pohledu dospělých. Nicméně není vyloučeno, že obě dvě dějové linky budou sestříhány do jednoho kompaktního celku. Natáčení by mělo začít ještě letos a film (filmy) je zamýšlený jako mládeži nepřístupný. Románové To se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první na sebe tajemná bytost bere podobu klauna a terorizuje skupinku dospívajících dětí, v malém americkém městečku. Ve druhé jsou už postavy dospělé a rozhodnou se své dětské noční můře konečně postavit.

Podrobnosti o potížích předchozí verze filmu si můžete přečíst ve starší novince, nicméně před časem sám Cary Fukunaga objasnil, co se vlastně tenkrát stalo. Ten uvedl, že problémy vlastně nebyly ani tak s rozpočtem, jako spíš s jeho tvůrčí vizí. Fukunaga chtěl natočit nekonvenční horor. Chtěl, aby ústřední padouch Pennywise byl víc než jen klaun a chtěl jednotlivé hrdiny vykreslit jako skutečně vrstevnaté figury, které definuje je něco víc, než jen vlastní strach. Chtěl nechat film dýchat a budovat postavy a napětí hezky pomalu.

To ale bohužel nezapadalo do algoritmů, podle kterých studio propočítává návratnost investic. Studio chtělo natočit naprosto standardní horor, ve které pobíhají místo skutečných postav žánrové archetypy a hodně se bafá. Film měl být poplatný mainstreamovému hororvému publiku a nesmí v něm být nic, co by hororové diváky mohlo od návštěvy odradit.

Tohle všechno Muschietti zřejmě do puntíku plní, jinak by jej studio nenajalo, takže nás bohužel místo svébytného díla čeká standardizovaná hororová rutina. Škoda.

Zdroje: Collider, Variety

To

05.09.2017 | USA
Dobrodružný, Drama, Thriller, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest