Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One

Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
K tomu fotky kostýmů, přepisování scénáře a nové detaily. A uvidíme ve filmu Boba Fetta?

Rogue One: A Star Wars Story jsme v českých kinech měli vidět pod názvem Darebák jedna: Star Wars Story. Jak vysvětlil překladatel filmu František Fuka, o českém názvu filmu rozhodl Disney po poradě s českým distributorem (Falcon). Český název vycházel z toho, jak byla eskadra Rogue překládána už v Epizodě V – tedy Darebáci. Proto Darebák jedna. V českých internetových diskusích se následně vzedmula proti překladu názvu vlna nevole, která nezůstala bez odezvy. Nedokážeme říct, zda jde o definitivní název nebo můžeme čekat ještě nějaký vývoj, nicméně v tuto chvíli to vypadá, že film bude v českých kinech nakonec uveden pod názvem Rogue One: Star Wars Story (vypuštěn byl tedy člen „A“).  

Natáčení vlastního filmu už je podle oficiálních informací prakticky hotové a filmaři tudíž mají spoustu času na náročnou postprodukci. Snad to znamená, že co nejdřív uvidíme nějakou upoutávku. Mimochodem, když už je řeč o přípravách filmu, nedávno se objevila zajímavá zpráva, podle které na poslední chvíli před natáčením produkce povolala Christophera McQuarrieho (Mission: Impossible 5), aby pomohl opravit některé části scénáře a celkově utáhnout šrouby. McQuarrie už v minulosti něco podobného dělal pro Světovou válku Z, pro Mission Impossible 4 nebo pro Edge of Tomorrow, takže se „zachraňováním“ filmů má své zkušenosti. Už v minulosti nahrazoval původního scenáristu Garyho Whittu Chris Weitz, tak snad se všechny nedostatky podařilo odstranit.

A pokračujeme dál. Dole v galerii najdete fotky z výstavy filmových kostýmů, ale také obrázek stavebnice LEGO, který vypadá jako Slave I. Možná se ve filmu objeví pouze daná loď nebo loď podobná. Fanoušci nicméně začali okamžtě spekulovat o tom, jestli se náhodou v Rogue One nepotkáme také s neslavnějším majitelem lodi, s Boba Fettem! Jeho jméno bylo ve spojitosti se Star Wars spin-offy spojováno už nesčetněkrát, takže nás asi nepřekvapí ať už ho v Rogue One uvidíme nebo neuvidíme.

A na závěr trocha spoilerů:

Objevily se potenciální podrobnosti o postavě Foresta Whitakera. Ten by si měl zahrát válečného veterána s robotickou nohou, postavu zahalenou v ledabyle sešívaném oblečení, která vypadá jako někdo, koho byste mohli potkat v hospodě u Maz Kanaty. Není spojený přímo s ústřední skupinou hrdinů, ale zřejmě nebude jejich protivníkem. Mohl by to být námezdní lovec odměn.

Rogue One: A Star Wars Story pojednává o nesourodé skupině bojovníků z hnutí odporu, kteří se společně vypraví na nebezpečnou misi. Pokusí se ukrást plány Hvězdy smrti a přinést tak galaxii novou naději. V hlavních rolích hrají Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen a Alan Tudyk. Režíruje Gareth Edwards. Premiéra filmu je naplánována na 15.12. 2016.

Zdroje: FFFilm, Making Star Wars, II, III, Star Wars News, Star Wars News II, III, Birth Movies Death, Darre Arsenal 1, Edge Media, FLYGUY

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 11

Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu Star Wars: Sbohem Darebáku, vítej Rogue One | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest