O kuřatech a lidech: Totální šílenost z Dánska

O kuřatech a lidech: Totální šílenost z Dánska | Fandíme filmu
Mads Mikkelsen a David Dencik jsou od včerejška v našich kinech k vidění ve značně dadaistické komedii, která překvapí na každém rohu. Seznamte se.

Včera v českých kinech odstartoval snímek s na první pohled neurčitým názvem - O kuřatech a lidech (Mænd og høns). Zbystřit by měli především fanoušci severské filmografie, protože se jedná o nejnovější počin dánského režiséra a scénáristu Anderse T. Jensena (Adamova jablka, Řezníci), jehož svérázný styl se ani tentokrát v davu neztratí.

Do absurdního komediálního dramatu obsadil do hlavních rolí Madse Mikkelsena (Hon, seriál Hannibal) a Davida Dencika (Zabijáci, Jeden musí z kola ven). Ztvárňují po každé stránce osobitou bratrskou dvojici, která po zjištění o své adopci pátrá po biologických rodičích. Nikdo je ale nemohl připravit na to, že naleznou trojici prostoduchých bratrů, kteří poslouchají především své pudy a až pak (jestli vůbec) vlastní hlavu. S pátráním však pokračují a kromě obtížného spolužití s bratry je čeká nemálo zvláštnějších odhalení.

Jak je z traileru patrné, nebude nouze o všemožné, nekonvenční řešení mezilidských vztahů, stejně tak jak vztahů mezidruhových. Postavy jsou patřičně ulítlé a příslib nevšedního příběhu z ukázek přímo tryská. Film chválíme v naší aktuální Filmové rychlovce. Premiéra na Slovensku, kde už bylo režisérových filmů uvedeno několik, je stanovena týden po té české – 21.1..

O kuřatech a lidech

05.02.2015 | Dánsko, Německo
Komedie, Drama
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest