Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru

Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Příjemná překvapení, štiplavá zklamání i předvídatelné jistoty letošních oscarových nominací.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Kategorie hereček ve vedlejší roli by tak mohla být z těch vůbec nejnapínavějších a určité zápolení můžeme čekat i u herců ve vedlejších rolích. Nominováni trochu překvapivě nebyli Idris Elba (Beasts of No Nation) ani Samuel L. Jackson (Osm hrozných) ani Michael Shannon (99 homes) ani Benicio del Toro (Sicario). Ale pole je opravdu nabité a ani jeden z nich by zřejmě do závěrečného boje nezasáhl. Dlouhou dobu byl favoritem Mark Rylance, který si pro sebe kradl celé scény v Mostu špiónů. Ve druhém rohu ringu jej ale vyzve samotný Rocky, Sylvester Stallone, který s blížícím se koncem minulého roku začal nabírat zázračnou formu.

Když se poprvé začalo šuškat, že by za roli mohl dostat cenu, mnozí se ještě smáli. Zlaté glóby ale jasně ukázaly, že ta možnost tu je. Sál, kde se ceny předávaly byl plný hollywoodské smetánky, tedy členů Akademie filmového umění a věd, která o Oscarech rozhoduje. A Sly se od nich dočkal ovací ve stoje. Sylvester je kolegům sympatický, podal dobrý výkon a může nabídnout příběh chlapíka, který začal z ničeho, sám si napsal scénář (Rocky), jež mu otevřel dveře do Hollywoodu, léta tvrdě dřel v bezduchých spektáklech a na stará kolena zúročil své životní zkušenosti, když se vrátil ke své trademarkové roli a zaválel.

Ke zbytku pole už jenom stručně. Jen vrtět hlavou můžeme nad nominací bondovského songu Writing's on the Wall, který prakticky všichni odstřelili jako ukňouranou nudu. V kategorii střihu by to slušelo Kingsmanovi, protože filmy Matthew Vaugha by dynamiku vyprávění mohly vyučovat. Bohužel, většina technických kategorií je tradičně vyhrazena filmům, které byly nominované i v hlavních kategoriích a v těch studio Fox Kingsmana jednoduše nepodpořilo. Ve výpravě by se neztratil Purpurový vrch, ale platí to, co bylo řečeno pro Kingsmana – bez nominací v jiných kategoriích je to bez šance.

To jsou nominace na Oscary 2016 z našeho pohledu. V komentářích dejte vědět, kdo příjemně překvapil či zaskočil vás, kdo vám chybí a komu ceny nejvíc přejete.

« Předchozí kapitola

Sázka na nejistotu

12.11.2015 | USA
Komedie, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 6

Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu Oscar 2016: Komentář, analýza, šance na výhru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu